Véralvadásgátló és műbillentyű

Tisztelt Doktor Nő! (Úr)!

22 éves vagyok 2001 ben kaptam egy műbillentyűt valvularis aorta stenosis miatt.

Syncumar (mite) és Bisoprolol t szedek. A Bisoprolol-t reggel mikor felkelek a Syncumart pedig minden nap délután 5 óraakor a következőképpen adagolva: 3mg, 3mg, 4mg, 3mg, 3mg, 4mg s így tovább....

Igazából több kérdésem is volna.

1: Szedhetek - e ezek mellé a gyógyszerek mellé (és a billenytű mellé) olyan dolgokat mint pl étrendkiegészítő amely kreatint is tartalmaz de csak nagyon nagyon minimális szinten (csak mert az egyik ilyen dobozán azt olvastam hogy befolyásolhatja a gyógyszerek felszívódási idejét és hatását)
 vagy olyan étrendkiegészítőt amiben nincsen kreatin CSAK FEHÉRJE: pl orvosi fehérje, kazein, proteinek? Ezeket szedhetem én?

A másik kérdésem pedig az volna hogy mennyivel vagyok nagyobb veszélynek kitéve a műbillentyűm és a gyógyszerek miatt amit szedek a H1N1 vírusnak mint pl egy átlag ember akinek nincs ilyenje?

Érdemes most beoltatnom majd magam? Egyáltalán megkaphatom én ezt az oltást e miatt?

Ennyi lenne:)

Megértésüket és válaszukat előre is köszönöm!

 

Tisztelettel: K. Gáboor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza műbillentyű témában

Kedves Gábor!

Elnézést a késői válaszért. Az étrend-kiegészítővel kapcsolatosan leginkább a Syncumar miatt kell aggódni. Próbáltam erre utaló adatokat keresni, de csak egyetlen utalást találtam: 2 esetben írtak le magas fehérjetartalmú diéta mellett hatáscsökkenést. A Syncumar a K-vitamin hatását függeszti fel, leginkább ennek bevitelére kell odafigyelni. Hogy a fehérjét tartalmazó étrendkiegészítők mennyiben befolyásolják a Syncumar hatást, az kérdéses, mindenesetre, ha mégis szedésük mellett dönt, indokolt kezdetben sűrűbben ellenőriztetni az INR-szintet.

Maga a műbillentyű nem hajlamosít jobban az influenzára, azonban a szövődményeket jó lenne elkerülni, így lehet, hogy érdemes lenne beadatni a védőoltást. Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. október 01., 21:06; Megválaszolva: 2009. október 01., 21:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Műbillentyű és fogamzásgátló...
Tisztelt Doktornő! Idén 25 éves leszek, 3 éve augusztusban ültettek be egy műbillentyűt az aortabillentyűm helyére. A beavatkozás óta...
repülés műbillentyűvel
Húsz éve ültettek két műbillentyut a szivembe /mitralis es aorta billentyuket./ most fogok repülni, az a kerdesem hogy kell-e valamire vigyaznom a...
mitralis prolapsus, billentyu...
Tisztelt Webbeteg! Ez ev aprilisaban nyitott szivmutetet vegeztek el rajtam, mivel aorta aneurysmat allapitottak meg a marosvasarhelyi Kardiologiai Klinikan....
Műbillentyű beültetés
Kedves doktornő. A mütéttel kapcsolatban sze- retnék információt kapni. Ugyanis eddig panasz mentes voltam, de mostmár gyakoribbak a rossz éezéseim...
Ugye nem szív eredetű? 2.