Műbillentyű és fogamzásgátló együtt?

Tisztelt Doktornő! Idén 25 éves leszek, 3 éve augusztusban ültettek be egy műbillentyűt az aortabillentyűm helyére. A beavatkozás óta folyamatosan szedem a Syncumar véralvadásgátló készítményt, eltérő adagolással. A kérdésem a nemi életemre vonatkozna: szeretnék arról érdeklődni, hogy van-e valami lehetőség fogamzásgátlót szedni a vérhígító mellett? Sajnos a kezelőorvosaim érdemben nem tudtak semmi információval szolgálni, illetve mindegyikőjük a másikhoz küldött válaszért, így kicsit tanácstalan vagyok ezt illetően. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel, Zsuzsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Műbillentyű témában

Kedves Kérdező, a terhesség legfeljebb csak tervezett módon javasolható Syncumart szedő páciensnek, tehát a fogamzásgátlás megoldása fontos, akár tablettával is. Kezdetben gyakrabban kell INR ellenőrzést végezni, illetve időszakos májfunkciós ellenőrzés is szükséges. Orvosi egyetemi központokban vannak olyan nőgyógyászok, akik műbillentyűs szívbetegekkel is foglalkoznak, érdemes lenne a probléma tartóssága és összetett volta miatt az Önhöz közeli egyetemi női klinikán egy témában jártas nőgyógyászt keresni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 17., 15:30; Megválaszolva: 2015. március 18., 15:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények