Mitralis prolapsus, billentyu inhurszakadas

Tisztelt Webbeteg! Ez ev aprilisaban nyitott szivmutetet vegeztek el rajtam, mivel aorta aneurysmat allapitottak meg a marosvasarhelyi Kardiologiai Klinikan. A mutet soran kicsereltek az aortabillentyut es aortaprotezist tettek be. A fel eves ellenorzes alkalmaval 3/4-es mitralis prolapsust, regurgitaciot (3/4) es 3-as NYHA-t fedeztek fel transesophageal echocardiogrammal., Mennyire indokolt On szerint egy ujabb mutet elvegzesenek a szuksegessege 7 honappal az elso beavatkozas utan?, mert ugy ertettem, hogy elkerulhetetlen a mutet. Valaszat elore is koszonom, tisztelettel G. Gy

Dr. Molnár Dóra válasza műbillentyű témában

Kedves Kérdező! A pontos adatok ismeretének hiányában nehéz Önnek válaszolni. Tájékoztatásul: Mivel a leírt probléma, úgy tűnik, egy másik billentyű szerkezetének károsodásával függ össze, a billentyű helyreállítása csak műtéttel lehetséges. A gyógyszerek tüneteket enyhíthetnek, de az alap problémát nem oldják meg. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Megválaszolva: 2012. november 23.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Műbillentyű és fogamzásgátló együtt?
Tisztelt Doktornő! Idén 25 éves leszek, 3 éve augusztusban ültettek be egy műbillentyűt az aortabillentyűm helyére. A beavatkozás óta folyamatosan szedem a...
Szívműtét után epeműtét?
73 éves édesapámnak egy évvel ezelőtt történt a szívbillentyűműtéte. Azóta - több más gyógyszer mellett - Syncumar-t szed (egy nap 2, másik nap 3 szemet), az...
Repülés műbillentyűvel
Húsz éve ültettek két műbillentyut a szivembe /mitralis es aorta billentyuket./ most fogok repülni, az a kerdesem, hogy kell-e valamire vigyaznom a repules...
Műbillentyű beültetés
Kedves doktornő. A mütéttel kapcsolatban sze- retnék információt kapni. Ugyanis eddig panasz mentes voltam, de mostmár gyakoribbak a rossz éezéseim, és...
Véralvadásgátló és műbillentyű
Tisztelt Doktor Nő! (Úr)! 22 éves vagyok 2001 ben kaptam egy műbillentyűt valvularis aorta stenosis miatt. Syncumar (mite) és Bisoprolol t szedek. A...
Vérnyomás csökkentés hogyan?
Tisztelt Doktor nő! Magas vérnyomásra évek óta szedem: Rawell 1,5 1x Nebovilol 5 1x Irabel 300 1x A héten voltam alkalmasságin magas volt a vérnyomásom...