mitralis prolapsus, billentyu inhurszakadas

Tisztelt Webbeteg! Ez ev aprilisaban nyitott szivmutetet vegeztek el rajtam, mivel aorta aneurysmat allapitottak meg a marosvasarhelyi Kardiologiai Klinikan. A mutet soran kicsereltek az aortabillentyut es aortaprotezist tettek be. A fel eves ellenorzes alkalmaval 3/4-es mitralis prolapsust, regurgitaciot (3/4) es 3-as NYHA-t fedeztek fel transesophageal echocardiogrammal. Mennyire indokolt On szerint egy ujabb mutet elvegzesenek a szuksegessege 7 honappal az elso beavatkozas utan? , mert ugy ertettem, hogy elkerulhetetlen a mutet. Valaszat elore is koszonom, tisztelettel G.Gy

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza műbillentyű témában

Kedves Kérdező! A pontos adatok ismeretének hiányában nehéz Önnek válaszolni. Tájékoztatásul: Mivel a leírt probléma, úgy tűnik, egy másik billentyű szerkezetének károsodásával függ össze, a billentyű helyreállítása csak műtéttel lehetséges. A gyógyszerek tüneteket enyhíthetnek, de az alap problémát nem oldják meg. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 23., 13:21; Megválaszolva: 2012. november 23., 22:13
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Műbillentyű és fogamzásgátló...
Tisztelt Doktornő! Idén 25 éves leszek, 3 éve augusztusban ültettek be egy műbillentyűt az aortabillentyűm helyére. A beavatkozás óta...
repülés műbillentyűvel
Húsz éve ültettek két műbillentyut a szivembe /mitralis es aorta billentyuket./ most fogok repülni, az a kerdesem hogy kell-e valamire vigyaznom a...
Műbillentyű beültetés
Kedves doktornő. A mütéttel kapcsolatban sze- retnék információt kapni. Ugyanis eddig panasz mentes voltam, de mostmár gyakoribbak a rossz éezéseim...
Véralvadásgátló és műbillentyű
Tisztelt Doktor Nő! (Úr)! 22 éves vagyok 2001 ben kaptam egy műbillentyűt valvularis aorta stenosis miatt. Syncumar (mite) és Bisoprolol t szedek....
Ugye nem szív eredetű? 2.