Szapora szívverés este lefekvéskor

Tisztelt WebDoktor! 20 éves, vékony testalkatú nő vagyok. Azzal a problémával fordultam a háziorvosomhoz, hogy az utóbbi fél évben rendszertelen szívpanaszaim vannak. Szapora szívveréssel kezdődött, ami legtöbbször este lefekvéskor jelentkezett, majd az utóbbi 2-3 hónapban szúrt a mellkasom, szintén terheléstől függetlenül, legtöbbször nyugalomban. Az EKG-m normális. Vérvételen voltam, eredmények (a normáltól eltérőek): koleszterin 6.03 (n: 5.2 alatt) , klorid 107 (n: 98-106) , neutr. gran.% 69.4 (n: 44-68) , monocyta% 3.7 (n: 5-6) , eosinophil% 1.1 (n: 1.5-7.5) , basophil 0.01 (n: 0.02-0.29) , MPV 10.2 (n: 8-10) . Hormonális fogamzásgátló tablettát (Tri-Regol) szedek 3 éve, aminek felírása előtt nem küldött a nőgyógyász vérvételre. 2 hét múlva megyek szívultrahangra, a hónap végén pedig vizsgálatra, ahová minden eredményt kell vinnem. Kíváncsi vagyok az Ön véleményére is az eddigi eredményeimmel kapcsolatban. Köszönettel: Ági

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szívpanasz témában

Kedves kérdező!

Nincs komolyabb baj a vérvételi eredményekben, a vérképben látható kis eltéréseknek nincs jelentőségük, itt a különféle alakú sejtek egymáshoz és az összsejtszámhoz viszonyított százalékos aránya van megadva - az eltérés minimális. A koleszterin viszont magas, de elképzelhető, hogy a vérvétel előtti zsírosabb étkezés okozta a magasabb értéket, érdemes később lekontrollálni.

Fiatal nőknél a mellkasi panaszok hátterében (ha egyáltalán van kimutatható ok) gyakran mitralis prolapsus áll, ez a bal kamra és a bal pitvar közötti billentyű apró rendellenességét jelenti. A billentyű lazább, emiatt a kamra összehúzódásakor visszacsapódik a pitvar felé, és kevés vért is visszaenged. Ez az eltérés számos kellemetlen panaszt tud provokálni (mellkasi fájdalmat, extra ütéseket - a stressz is kedvez a tünetek jelentkezésének) , de általában jóindulatú "betegségről" van szó. A billentyűhiba ultrahanggal látható.

Nyugodjon meg, nem valószínű, hogy komoly gond áll a háttérben, de az ultrahang és a vizsgálat után kezelőorvosa többet tud majd mondani.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 04., 00:47; Megválaszolva: 2009. július 04., 00:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mi bajom lehet?
A szivem néha elég furcsán ver; ez elég kellemetlen. Néha 1héten 2szer is de van hogy 1honapig semmi. Ketőt ütemtelenül ver majd felgyorsul; de semmi...
szívszurkálás
Tisztelt Doktornő! 29 éves, mérsékelten aktív (tehát harmonikus terhelés ér) életet élő férfi vagyok, tavaly dec 1-jén elkaptam valamilyen...
Szívbetegség esetén repülőre...
Veleszületett aorta érszűkűletem van, ezért 2002-ben már végrehajtottak nálam egy ballonvalvuloplasticát. Ez III. fokú billentyűelégtelenséget...
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció