szívszurkálás

Tisztelt Doktornő! 29 éves, mérsékelten aktív (tehát harmonikus terhelés ér) életet élő férfi vagyok, tavaly dec 1-jén elkaptam valamilyen légúti, bakteriális jellegű fertőzést, amire egy heti eredménytelen házi kezelés után a háziorvos Ospent írt fel. Ez enyhítette a tüneteket, de év végére visszajött, ekkor Doxicillint kaptam, ezt beszedtem (9 napos kúra) , ami után a tünetek valóban elmúltak, úgy tűnt, gyógyult vagyok, de elkezdett a szívemben szúrkáló érzés jelentkezni, és ez már másfél hete, minden nap jelentkezik. Tudni kell, hogy 25 évesen kivették a mandulámat, miután a kardiológus mitralis prolapszust állapított meg, és javasolta a krónikusan gyulladt manduláim eltávolítását. A kérdésem: jogos-e a gyanúm, hogy a bakteriális fertőzés utószövődménye miatt érzem a szívszurkálást, és ezért mielőbb szívultrahangra, majd attól függően ismételt antibiotikus kezelésre volna szükség? Sajnos csak február 10-re kaptam időpontot kardiológiára, de nem szeretném megvárni, hogy addig is tovább romoljon az állapotom, és ezután gyógyszert kelljen szednem a mitrális prolapszusra, hisz eddig semmilyen panaszt nem okozott.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívpanasz témában

Kedves Kérdező, ha komolyabb szívpanasza van ügyeleten, illetve sürgősségi osztályon kell jelentkezni, ahol elvégzik a sürgős vizsgálatot életet veszélyeztető kórképek kizárására. Komolyabb szívszövődmény esetén láz továbbra is elő szokott fordulni. Első körben esetleg egy vérvétel hasznos lehet, a gyulladás mértékének kimutatására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. január 25., 13:00; Megválaszolva: 2014. január 26., 19:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mi bajom lehet?
A szivem néha elég furcsán ver; ez elég kellemetlen. Néha 1héten 2szer is de van hogy 1honapig semmi. Ketőt ütemtelenül ver majd felgyorsul; de semmi...
Szapora szívverés este lefekvéskor
Tisztelt WebDoktor! 20 éves, vékony testalkatú nő vagyok. Azzal a problémával fordultam a háziorvosomhoz, hogy az utóbbi fél évben rendszertelen...
Szívbetegség esetén repülőre...
Veleszületett aorta érszűkűletem van, ezért 2002-ben már végrehajtottak nálam egy ballonvalvuloplasticát. Ez III. fokú billentyűelégtelenséget...
Kamrai extrasystole
Wiwe eredmény kiértkékelés.