Szívvel kapcsolatos, bizonytalanság!

Jó napot! 23 eves fiu vagyok, sportolok rendszeresen már 14 eve, 2 eve volt egy idoszakom amikor éreztem néha hogy a szivem 1 helyet kettot pumpál hirtelen és utána megy normalisan tovább! semmiféle panaszt nem okoz, volt hogy naponta ereztem volt hogy 2 hetig nem! mikor hogy, vegyesen! ezt nyugalmi es sportolas kozbe is éreztem már! nem tudtam h ez miert van aztán e miatt kialakult egy pánikbetegségem amit pszichiáter segitségével kezelek! zoloftot irt fel es segitett lekuzdeni, de akk sem mult el teljesen ez az érzés, néha éreztem és bizonytalanságomba mentem EKG ra normális volt, szivultrahangon is voltam az is normális volt, nem találtak semmit! mondtam a szívorvosnak mit érzek azt mondta hogy o megnézte nem talált semmit, de hogy biztosak legyunk rakatott fel 24 órás EKG-t! de az is teljesen normális volt! hamar izgulós, feszultebb típus vagyok és a vegetativ idegrendszer miatt érzem azt néha valoszinuleg, ezt mondták! Az lenne a kérdésem, hogy ez okoz valamiféle bajt? van okom aggodalomra? mert pl ha feszultebb vagyok, vizsga elott stb. akkor gyakrabban érzem, zoloft szedése után és vizsgálatok után kevesebbszer éreztem, valószínűleg azért mert megnyugodtam! de teljesen a mai napig sem mult el! ezzel eggyutt kell éljek vagy ha teljesen kizárom és nem veszem figyelembe akkor lassan idovel el fog mulni? A válaszát elore is nagyon szépen koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívpanasz témában

Kedves Kérdező! A panaszai hátterében úgynevezett extraszisztolék állhatnak- ezek nem sorban érkező ütések, melyek után igyekszik a szív ismét rendes ritmusban verni, ez néha rövid szünet után lehetséges, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Többféle extraszisztolé van, melyeket EKG-val esetleg 24 órás EKG monitorozással (Holter-vizsgálat) lehet kimutatni, az eredmény birtokában lehet dönteni a kezelés szükségességéről. Mivel időszakos a panasz, ezért lehet, hogy nem volt kimutatható az Ön esetében a monitorozás alkalmával. Ez a probléma azonban gyakran nem igényel speciális kezelést, ne aggódjon! A szív ultrahang vizsgálat nem mutatott szervi eltérést, ez mindenképpen megnyugtató.

Koffein fogyasztás kerülése javasolt.

Valamelyik recept nélkül kapható magnézium tartalmú készítmény esetleg megpróbálható, a ritmuszavar gyakoriságát csökkentheti. Az alkalmazási előírás utasítása szerint szedje!

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. október 04., 11:33; Megválaszolva: 2013. október 07., 20:45
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Pszihés vagy valós tünetek?
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Úgy két hete éreztem egy nagyobb, erősebb szívdobbanást. Otthon voltam, ülő helyzetben voltam, nem végeztem semmi...
Folyamatos szédülés
Szükséges labor / és egyéb...
Szorongásos tünetek
Mi okozhatja a panaszaimat?