• Holter EKG eredménye is jó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm eddigi válaszát doktor nő! Meg van a holter ekg erdménye és negatív lett.

        Semmilyen panaszom nincs az alacsony pulzusszám miatt. Leírnám a holter ekg erdményt:

        A regisztrátumon sem malignus kamrai, sem pitvari ritmuszavar nem volt. Minden napszakban sinus bradycardia, de kóros pausa nem volt. ST eltérés nem interpretálható. 1-1 supraventricularis salve. Vél: sinus bradycardia.
        Átvezetést rontó szert nem kapjon. Évente kontroll javasolt.

        Doktor nő azt szeretném kérdezni hogy amikor orvosnál vagyok mindig magas a vérnyomásom, itthol mérem meg tőkételetes. Ma le vittem a házi orvosomnak a leletett és megint 150/90-es volt haza jöttem meg jó. Ezt kell valamivel kezelni??, és ha igen akkor mivel????  már 3 napja mérem és a legnagyobb érték 131/59 a legkisebb meg 125/54 volt. Kérem segítsen hogy mit csináljak.
        Azt felejtettem el megkérdezni még hogy a holter ekg-nál hol van feltüntetve a pulzusszámom?? 
         Van egy ilyen oszlop hogy HRATE és alatta van egy minimum, avr, maximum oszlop minden óránál mindegyiknél van egy szám. nekem az avr -nél levő szám a pulzusszámom???
        Ön szerint nekem akkor 44-55-ös nyugalmi pulzusszám normális???

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzusszám témában

        Kedves Attila!

        Most már tényleg nyugodjon meg, a Holter is rendben volt, a lassú pulzussal nincs teendő. A prolapsus miatt egyébként is évenkénti kontroll javasolt, így a pulzust is lehet ellenőrizni. Többféle Holter készülék és értékelőprogram van használatban, a HRATE a frekvenciát jelöli, a min. az adott órán belüli legalacsonyabb, a max. a legmagasabb, az avr az átlag lehet, de ezeket az értékeket torzíthatja az EKG-val rögzített "zaj", mozgásból adódó műtermék is - ezeket az értékelést végző orvos igyekszik kiszűrni.
        Ami a vérnyomást illeti, Önnek fehérköpeny-hypertoniája van, vagyis a rendelőben jelentkező stresszhelyzet miatt megemelkedik a vérnyomás. A terheléses EKG során jelentkező vérnyomáskiugrás és a fehérköpeny-jelenség miatt a későbbiekben nagyobb valószínűséggel jelentkezik magasvérnyomás, ezért már most érdemes odafigyelni az életmódbeli tényezőkre (sófogyasztás, diéta, megfelelő testsúly, azt hiszem, a testmozgásra nem kell külön kitérnem).

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-11 21:45:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés