• Betaloc és Frontin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Szeretném tudni, hogy a Betaloc (10mg) napi 1-2 tabletta mennyiben csökkenti a Regulon fogamzásgátló tabletta hatását, ha csökkenti, illetve a Frontin (0,25mg) napi 1 tabletta?

        A Betaloc tájékoztatóján az volt írva ezzel kapcsolatban, hogy fokozottan adható annak, aki nemi hormontartalmú fogamzásgátlót szed? Ezt hogy kell érteni? Hogy a fogamzásgátló csökkenti a Betaloc hatását?

        Ezeket egy hónapja egyszerre szedtem, de mostanra már csak a Betalocot kell szendem. A biztonság végett a párommal használtunk más fogamzásgátló módszert is a tabletta mellett, de elég kényelmetlen számunkra. Ezért is szeretném tudni a kérdésemre a válaszokat.

         

        Tisztelettel

         

        K.Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerkölcsönhatás témában

        Kedves Eszter!

        Mindhárom gyógyszer lebontásában érintett egy bizonyos májenzim, így befolyásolhatják egymás hatását. Bár a Betaloc ennek az enzimnek más altípusán keresztül alakul át, az ösztrogén tartalmú gyógyszerek és a Betaloc módosíthatják egymás hatását, ugyan egyértelműen sehol nem kerül leírásra, hogy ez a fogamzásgátló hatékonyságát veszélyeztetné. Mindenesetre érdemes lehet a Betaloc helyett más pulzuscsökkentő készítményt megpróbálni, ezt beszélje meg kezelőorvosával. 

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-05 19:04:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés