• Halálos betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr

        Egy nagyon rendetlen,35 éves beteg vagyok.Pontossan 11 éve egy kivizsgálás alkalmával szívultrahangot végeztek.Ott mitr.bill.insuff.találtak,ez áll a zárójelentésen.Ez pontossan az jelenti hogy nem záródik rendessen a billentyű,és visszacsorgás van.Igaz?Most megyek csak újra 11 év után szívultrahangra.Valahogy mindig elmaradt,mert nem voltak panaszaim,és mindig zajlott az élet körülöttem.Gyógyszereket is szedtem,de azok inkább vérnyomásra voltak.Most viszont nagyon félek,hogy ennyi év után mit találnak??Mennyit romlott?Lehet azt mondják hogy nem sok van hátra,vagy hogy visszafordíthatatlanul romlott az állapotom??Igazából semmi panaszom,de most volt egy vetélésem,és azóta (igaz amikor rossz gondolatok gyötőrnek) érdekes érzést érzek a szívnél.Csak májusra kaptam időpontot,addig meg belebetegszem a félelembe.Nem is értem miért vártam eddig??Ezt műteni lehet egyébként??Szerintem nagyon sok "hülye" kérdést tettem fel.Kérem mielöbb válaszoljon,igy is hosszú lesz az idő amig várnom kell.

        üdvözlettel: Julianna

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbillentyű elégtelenség témában

        Kedves Julianna!

        Nagyon sok minden függ attól, hogy a 11évvel ezelőtti ultrahangon milyen súlyosságú volt  a billentyű elégtelensége. Valószínűleg enyhe fokú lehetett, különben fulladásos panaszai gyakran jelentkeznének. Természetesen, ha valakinek ismert szívbetegsége van, fokozott figyelemmel kell követni annak alakulását, és saját érdekében rendszeres időközönként ellenőrző vizsgálatokra eljárni. Kár ezen örlődnie, ha súlyos probléma lenne ( szapora, szabálytalan szívdobogás időközönként, fulladás), akkor panaszai lennének.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-24 22:35:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés