Szívbillentyű elégtelensége okozhat-e problémát

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A minap voltam a szokásos kontroll vizsgálatomon és ezt az eredményt kaptam: A szívüregek tágassága normális. Jó systoles és diastoles bal kamra functio. Intracardialis thrombus, pericardialis folyadék nem látható. Szabályos bal kamrai falmozgások. Az aorta vitorlák vaskosak, eredésüknél kissé meszesek, a billyenty stenoticus. Az aorta fölött 21 Hgmm syst. átlaggradiens (PG: 35 Hgmm) mérhető. A mitralis hátsó vitrola prolabal. Egyebekben a billentyűk szerkezetileg épek, jól nyílnak. Dopplerrel II. fokú aorta, I fokú mitralis insuff. detektálható. A VCI 20 mm. Dg: Insuff. valv. aortae et mitr, Sten valv. aortae (nem signif.) Megállapított diagnózisok: - A kéthegyű billentyű elégtelensége - A kéthegyű billentyű prolapsusa - Az aorta (billenytű) elégtelensége Okozhat-e gondot az aorta vitorlák vaskossága és meszesedése? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívbillentyű elégtelenség témában

Kedves Kérdező! Az aorta billentyű működése nem megfelelő, sem a zárás, sem a nyitás. Ez az eltérés még nem súlyos, de romolhat az élete során. Ellenőriztesse rendszeresen! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. június 03., 14:38; Megválaszolva: 2014. június 04., 22:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...