Jó az eredményem?

Tisztelt Doktornő. Kardiológiai eredményem a következő: EKG 92/min sinus ritmus, bal tengelyállás. PQ 124 msec, QRS 100 msec, QTc 460 msec. Norm. felől. Egy-egy kamrai És is látható melyek többgócúak. Echocardiographia. Aortagyök 18mm. Bal pitvar 37*26mm. A mitrális billentyű vitorlái hártyásak, tükörképmozgást végeznek. Mindkét vitorlán kp.foku prolapsus látható. Bal kamra 44/27mm. IVS: 8mm, hátsó fal 8mm. EF: 69% Jobb pitvar: 46*25mm jobb kamra: 24mm, TAPSE: 33mm. Mitrális beáramlási görbe kétfázisú. E/A: =1 DT: 188msec II. fokú MI. AI nincs, III. fokú TI. VCI: 12mm Számított jobb kamrai systolés nyomás 26+5Hgmm 24 órás Holter EKG: Összes ütés: 112414 db/24 óra Min fr. 45/min Mqx fr. 137/min Átlag fr 77/min Max RR távolság: 1600msec SVES: 20db VES: 94db A véleményére lennék kíváncsi doktornő, mert nekem semmit nem mondtak, csak a kezembe nyomták a papírt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Negatív szív ultrahang lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező!

A leírás mutat eltéréseket , ijedségre ez alapján nincs ok. A szívverés többnyire megfelelő, és élettani tartományban van. Extraszisztolék nem jelentős számban vannak. A szív pumpáló képessége rendben van, de a billentyűk kissé áteresztenek, ennek ellenőrzése a későbbiekben szükséges lesz.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. március 24., 16:07; Megválaszolva: 2021. március 26., 22:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kamrai extrasystole
Wiwe eredmény kiértkékelés.
TTF EKG lelet értelmezése
Üdvözlöm! 27 éves, 56 kg vagyok. Az utóbbi hónapokban többször rám szokott törni heves szívdobogás, nehézlégzés, magas pulzus, normál...
Nátrium hiány
Tisztelt Doktornö Körulbelul 3 éve a kontrollvizsgálatoknál a véremben mért Na érték 132-136 között változott. (tökéletesen jól éreztem...
EKG értékelés kérdés (emelt J...
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a csatolt nyugalmi EKG felvétel rendben van-e, vagy lát valami rendellenességet benne? (A...