Furcsa érzések, a szív körül.

Tisztelt Doktornő! Régebben is volt már hasonló, de az utóbbi időben kicsit sűrűbben jelentkezik, hogy elsősorban szívtájékon, kicsit feljebb, néha a mell külső részénél, furcsa érzések jelentkeznek. Elsősorban enyhe bizsergő, vagy mintha érezném ahogy folyik a vér, vízcsepp folyna, vagy mászkálna valami a bőröm alatt (hangyamászás érzés) . Nagyjából ezekre tudnám hasonlítani az érzést. Szív eredetű problémát szerencsére nem találtak. Az utóbbi időben, több volt a stressz a kelleténél. Ön szerint, ez állhat e emögött, vagy esetleg valamit nem derülhetett ki a vizsgálatok (vérvétel, mellkasröntgen, szív ultrahang, terheléses, ekg, holter) során? Lehet e érezni, pl: szívbillentyű, szív ritmuszavart, vagy egyéb szív jellegű problémát a fent leírt tünetek alapján? Ami még fontos lehet, hogy van egy kisebb hörgőgyulladás, lerakódás, illetve, valamint a bal oldalam, vállam kicsit fáj, be van kötve, a nyakam ropog. Kisugározhat e az ilyen jellegű fájdalom? Ha igen, a miért nem érzem a jobb mellben? Igaz néha lábban, fejben vannak hasonló érzések kisebb mértékben. A bal fülem gyakran meleg, és kipirosodik., akár naponta többször is. Ennek lehet e bármi köze, ill. a fent leírtak között, lehet összefüggés Ön szerint? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: GA

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező!

A panaszok egy részének hátterében gerinc probléma is állhat, érdemes lenne reumatológiai rendelésre elmenni ennek tisztázására. A légúti tünetegyütteshez, amely lehet, hogy vírus ferőzés következménye, is társulhatnak a panazok.

A fent leírt részleletes vizsgálatok súloysabb szívbetegségre utaló eltéréseket valószínűleg kimutattás volna. Érdemes lenne azonban a vérnyomását rendszeresen ellenőrizni, mert lehet, hogy ingadozik, akár ez is okozhat hasonló panaszokat.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra

Kérdés: 2018. március 23., 17:48 ;Megválaszolva: 2018. március 24., 06:17
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Szív szúrás, fájdalom
Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra...
Mellkasi panaszok karzsibbadás
Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem kissé hosszas lesz! Az idén Februárban SBO osztályra kerültem mellkasi fájdalom és bal kar zsibbadás illetve a...
Szúró mellkasi fájdalom
Kedves Doktor út /Doktor nő, 17 éves vagyok és havonta egyszer-kétszer erős, szúró érzést érzek a bal oldalamon, ami nagy lélegzet vételre...
Mennyire veszélyes a mellhasfájdalom?...
Azért kérdezném a kérdéseket mert én még fiatal vagyok 24 éves Tibor vagyok és nem dohányzók nem iszok semi szeszitalt! Csak azt tudnám hogy...
Mellkasi fájdalom
Jó napot, A múlt héten vasárnap mellkasi fájdalommal ébredtem. Nem csináltam semmi megerőltetőt és nem is ütöttem meg magam semmivel. A...