Szeretnék érdeklődni, hogy a 12090 , Angina pectoris.k.m.n 12590 Idült ischacmiás szívbetegsé.k.m.n..

Tisztelt Dr. Molnár Dóra Szeretném megkérdezni, hogy Angina pectoris,k.m.n. Idült ischaemiás szívbetegség, k.m.n. Aorta és koszorúér beültetett áthidalás hyperlipidaemia, k.m.n. betegséggel melyik oltást ajánlaná. Sajnos már átestem a betegségen a teszt szerint. Köszönettel: Jakab József tl: 06203244017

Dr. Molnár Dóra válasza covid elleni oltás témában

Kedves Kérdező! Nemcsak a korábban átélt illetve jelenlegi krónikus betegségek, hanem az Ön állapota is befolyásolja a választandó oltást, amit a háziorvosa figyelembe fog venni, ezért nem tudok pontos javaslatot adni. Többféle oltást is megkaphat, bátran fogadja el a felajánlottat. Az, hogy van ellenanyaga, de nem tud betegség lezajlásáról, valamennyire megnyugtató lehet, hiszen, lényeges tünetek nélkül vészelte át. Sajnos a védettség időtartama nem kiszámítható, különös tekintettel a mutációkra, ezért az oltás, ami erősebb immunválaszt vált ki, mint a ferőzés, mindenképpen szükséges. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2021. március 22.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

COVID elleni oltás szívinfarktus után
Tisztelt Doktornő! Május 15. én átestem egy szívinfarktuson, amit egy vérrög illetve egy koszorúérelzáródás okozott és Zalaegerszegen szívkatétert végeztek....
Koronavírus vakcina beadása gyógyszer...
Tisztelt Dr. Hargonyi Csilla, Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a párom nem meri beoltatni magát koronavírus elleni vakcinával, mert allergiás a...
Krónikus hörghurut kínai vakcina
Tisztelt Doktornő! A kérdésem, hogy krónikus hörghurut mellett, köhögéssel, mely köpetürítéssel is jár, a kínai oltás felvehető, ha felkínálják, vagy a...
Milyen oltást kaphatok?
Tisztelt Doktornő! Kérdésem, a meglévő betegségeim és szedett gyógyszereim alapján melyik COVID-19 elleni oltást kaphatom meg, kockázat nélkül? Köszönettel:...
Pfizer covid vakcina
Tisztelettel érdeklődöm, hogy kaphatok e Pfizer covid elleni vakcinát, ha nemrég kaptam meg a csontritkulás elleni gyógyszeremet injekció formájában, ami...
Mitrális insufficientia