Koronavírus vakcina beadása gyógyszer allergia esetén

Tisztelt Dr. Hargonyi Csilla, Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a párom nem meri beoltatni magát koronavírus elleni vakcinával, mert allergiás a novocainra és szuprasztinre. Kérdésem az, hogy merülhet fel probléma, ha pl. Szputnyik V vakcinát kapná meg? Tisztetelettel: Bakai József

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza COVID elleni oltás témában

Kedves Bakai József!

A gyógyszerallergia önmagában nem jelent ellenjavallatot egyik vakcina esetében sem. A Szputnyik V oltással kapcsolatban sem merült fel probléma az eddigi adatok alapján. Az oltást követően, természetesen ahogy bármilyen gyógyszer kapcsán előfordulhat allergiás reakció, de ezért van az oltás utáni megfigyelési időszak, hogy ha szükséges gyors orvosi beavatkozásra legyen mód.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. április 19., 09:19; Megválaszolva: 2021. április 19., 09:42
Kérdések és válaszok: Allergia
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés
Immunglobulin E nagyon magas
Duzzadt ajak,allergia
Tisztelt Doktornő,anyukámmál jelentkezett kb 3 hónapja először,hogy evés után feldagadt az ajka,de szinte eltűnt az arca,annyira...nem volt elég a...