Alsó végtag fájdalma

Kedves Doktornő! Jobb alsó lábszárban nyomásérzékenység, enyhe fájdalom tapasztalható ülés közben, kb. a jobb oldal középső részén. Vérnyomásom 110/70 körül mozog (+-10). Dohányzás nincs. Naponta kb. 20-30 percet biciklizem. Naponta 6-7 órát ülök összesen. Gyaloglok.- 5 évvel ezelőtt volt egy influenza-szerű tünetekkel járó vírusos betegségem, mely után két héttel a jobb alsó lábszárban rejtélyes módon részleges trombózis (a kifejezés a pásztói Margit kórházból származik) került diagnosztizálásra. Ezen kívül UH Baker-cisztát is talált, amely 2 hét fekvés után teljesen visszaszívódott. Akkor nem tudták pontosan megállapítani, a fenti két jelenségből melyik okozhatta a trombózist. Akkortájt a településen több hasonló eset is előfordult. Kérdésem: 1.lehetséges-e, hogy valamelyik koronavírus okozta az akkori trombózist, mivel most orvosi cikkben olvastam, hogy különféle koronavírusok okozhatnak ilyen szövődményt is? 2. A mostani lábfájdalom lehet, hogy egy kialakulóban lévő ciszta következménye? mely nyomja a vénát? Sajnos Sopronban 2 hónapot kell várni egy UH vizsgálatra a kórházban. Van erre valamilyen vény nélküli készítmény? Köszönettel,

Dr. Molnár Dóra válasza trombózis témában

Kedves Kérdező! Az évekkel ezelőtti trombózis okára nem tudok jelenleg következtetni. Többféle vírusfertőzés, átmeneti mozgásszegény állapot + egyéni hajlam együtt vezethet trombózishoz, de, hogy pontosan mi, azt ennyi információ alapján nem lehet tudni. Amennyiben kifejezett körfogat különbség van a két lábszára között, az egyik duzzadt, és fájdalmas, akkor sürgősségi ellátás keretén belül ki kell zárni a friss trombózis lehetőségét. Ha igazolódik trombózis, akkor ennek kezelése nem ér rá több hetet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Megválaszolva: 2021. január 29.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Trombózis a vádliban sportolásról mikor...
Tisztelt Doktornő! Pár napja írtam Önnek vádlifájdalom és trombózistól való félelem miatt. (https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/171303)...
Trombózis?
Tisztelt Doktornő! Vélt, valós trombózisom után szeretnék érdeklődni, mivel sajnos egyértelmű választ nem kaptam. Januárban egy teljesítménytúra után nagyon...
Trombózis, avagy sem?
Tisztelt Doktornő! Előszőr is nagyon köszönöm az eddig válaszait, igazán megnyugtató volt, részletes, és alapos. Elmentem ma a color doppler vizsgálatra,...
Veralvadas
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és trombózis kialakulását...
Tüdőembólia után trombofilia panel és...
Tisztelt Doktornő! A segítségére van szükségem leletek értelmezésével kapcsolatban. 2019 május 29-én kétoldali tüdőembolizációt diagnosztizáltak nálam...