Alsó végtag fájdalma

Kedves Doktornő! Jobb alsó lábszárban nyomásérzékenység, enyhe fájdalom tapasztalható ülés közben,kb. a jobb oldal középső részén. Vérnyomásom 110/70 körül mozog (+-10). Dohányzás nincs. Naponta kb. 20-30 percet biciklizem. Naponta 6-7 órát ülök összesen. Gyaloglok.- 5 évvel ezelőtt volt egy influenza-szerű tünetekkel járó vírusos betegségem,mely után két héttel a jobb alsó lábszárban rejtélyes módon részleges trombózis (a kifejezés a pásztói Margit kórházból származik) került diagnosztizálásra. Ezen kívül UH Baker-cisztát is talált,amely 2 hét fekvés után teljesen visszaszívódott. Akkor nem tudták pontosan megállapítani,a fenti két jelenségből melyik okozhatta a trombózist. Akkortájt a településen több hasonló eset is előfordult. Kérdésem: 1.lehetséges-e,hogy valamelyik koronavírus okozta az akkori trombózist, mivel most orvosi cikkben olvastam,hogy különféle koronavírusok okozhatnak ilyen szövődményt is? 2. A mostani lábfájdalom lehet, hogy egy kialakulóban lévő ciszta következménye? mely nyomja a vénát? Sajnos Sopronban 2 hónapot kell várni egy UH vizsgálatra a kórházban. Van erre valamilyen vény nélküli készítmény? Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza trombózis témában

Kedves Kérdező!

Az évekkel ezelőtti trombózis okára nem tudok jelenleg következtetni. Többféle vírusfertőzés, átmeneti mozgásszegény állapot + egyéni hajlam együtt vezethet trombózishoz, de hogy pontosan mi, azt ennyi információ alapján nem lehet tudni.

Amennyiben kifejezett körfogat különbség van a két lábszára között, az egyik duzzadt, és fájdalmas, akkor sürgősségi ellátás keretén belül ki kell zárni a friss trombózis lehetőségét. Ha igazolódik trombózis, akkor ennek kezelése nem ér rá több hetet.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 26., 12:59; Megválaszolva: 2021. január 29., 17:39
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás