Mellkasrontgen

Tisztelt Doktornő Azon kerdesemmel fordulok Önhöz, hogy mellkasrontgenen voltam és az alábbi diagnózist állapították meg a leletemen. Éles rekeszkontúr, szabad sinusok. A szív nem nagyobb, kp. Tág aorta és hilusi erek. Jobb oldalon paracardialisan egy keskeny kotegarnyek észlelhető. A tudoben kóros parenchymás árnyék nem látható. Önnek mi a velemenye erről a leletrol, illetvemilyen jellegű kezelest igényel ez? Válaszát elore is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza rtg lelet témában

Kedves Kérdező!

A lelet alapján a szíve nem nagyobb, az erek nem tágabbak. A szív melletti kötegárnyék nem kardiológiai eredetű, tüdőgyógyász mondhat erről pontosabb véleményt, de ez lehet régebbi maradvány eltérés is. Érdemes úgy elmenni a tüdőgyógyászhoz, hogy vigyen régebbi felvételt is az összehasonlítás céljából.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 19., 20:10; Megválaszolva: 2021. január 25., 00:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bypass
Kedves Doktornő! Houstonban élő fiamnak szívműtétje volt. A beavatkozást követően több napon /4-5/ keresztül gépekkel tartották működő...
Karidológiai lelet
terheléses EKG és Holter monitorozáson vettem részt mert alacsonynak ítéltem meg a nyugalmi pulzusom. Heti 20-25 kilométert futok, nem nagy tempóban. ...
ASD, gyógyszer melletti szoptatás
Tisztelt doktor úr/nő! Másfél hete született meg a kisbabám 38. hétre tervezett császárral. A terhességem alatt jóformán végig gyógyszert kellett...
INR-el kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON...
Lelet értelmetés