Melkasi fájdalom,balkéz zsibbasás

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! November 20 án szokatlan rosszullét jött rám,gyengeség érzet,szédülés, bal kéz zsibbadás mellkasi szorítás. Mértem a vérnyomásom, inkább a pulzusom volt magasabb a szokásosnál. Néhány óra után valamivel jobb lett a közérzetem, másnap munkahelyi Covid gyorsteszten kiderűlt, hogy Covidos vagyok. A melkasi szorítás,kéz zsibbadás nem múlt el, időnkét hol erősödött hogy gyengébb volt.Nov.23 án mivel a tünetek jobban erősödtek mentővel bevittek a SOTE covid sürgősségi részlegére. Az elvégzett vizsgálatok alapján(EKG,mellkasi ultrahang,labor,melkasi röntgen)kardiológiai kivizsgálást javasoltak mert a EKG-ban találtak eltérést.December 7én voltam a Rókus kórházba kardiológiai kivizsgáláson,mellkasi ultrahangot és ekg csináltak az ekg-ba,azt mondta az orvos,hogy ezönnmagába semmit nem jelent,így ráírta, hogy minden negatív.Nem értettem, hogy önmagában mert időnként a zsibbadás,mellkasi fájdalom visszatér,hol intenzívebb hol gyengébb.A mellkasi fájdalom inkább fájdalom mint szorítás, a levegővételt nem zavarja,a kéz és az utolsó 3 ujjak zsibbadása is elég furcsa érzés.Két napja a naki,gerinc fájdalmat is érzek.A mellkasi inkább szegycsont körüli fájdalomnál azt tapasztaltam,hogy zuhanyzásnál meleg víz hatására jobban fáj égő érzést vált ki.Aspirin protektet szedek és Neuromultivitamint napi 1x,ezt a sürgősségin javasolták. Azt tenném még hozzá,hogy a lábaim visszeresek,kívülről nem annyira látványos de annál fájdalmasabb,a térdem körül csomók vannak.Ez alapján lehet esetleg valami érszűkületi probléma? Várom szíves válaszát, javaslatát a fentiekben leírtak kezelés kapcsán. Tisztelette: Bogya Amália

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a COVID-után témában

Kedves Kérdező! A COVID lábadozási időszakában sokféle tünet lehetséges még, ezek lassan fognak múlni. Gyakori tünet a fáradtság és kissé szaporább pulzus. Jó hír, hogy a szív ultrahangos vizsgálat nem mutat eltérést. Érszűkületre nem jellenző a panasza, inkább vénás betegségre, majd angiológiai vizsgálaton érdemes megnézetni és megbeszélni, hogy mi esetleg a teendő. Enyhe panaszok esetén kímélő életmód, vitaminok javasoltak még 2-3 hétig, fokozatosan növekvő terheléssel. Amennyiben kifejezetten romlik állapota, hívja fel háziorvosát, vagy az ügyeletet, meg fogják mondani, hogy mi a teendő.

Kérdés: 2020. december 18., 09:39; Megválaszolva: 2020. december 18., 21:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás