• szivpanaszok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne ,hogy kb 1 honapja par alkalommal eros szivdobogast erzek.Ejszakanként nagyon sokszor felkelek arra ,hogy erosen izzadok.Neha az izzadas mellett eros szivdobbanasokat erzek ami par pillanatig tart.Voltam kivizsgalason a labor es az ekg semmi elterest nem mutatott ,azt mondtak valoszinu,hogy külső behatások miatt.De sajnos azota is van ilyen panaszom.Tovabb mentem, egy masik orvoshoz aki azt mondta van egy kis szivritmus zavarom de nem kell vele foglalkozni.Alkoholt nem iszom , a kaverol miota a panaszaim vannak leszoktam.Azt szeretnem kerdezni ,hogy mi lehet ennek az oka.Sajnon elegge panikolos is vagyok felek a szivinkfartustol.Koszonom valaszat

        Dr. Molnár Dóra válasza a izzadás és ritmuszavar érzése témában

        Kedves Kérdező, először is nyugodjon meg a panaszok nem fenyegető szívinfarktus jelei. 24 órás EKG monitorozást (Holter) viszont érdemes csináltatni ritmuszavar jellegének tisztázására. Az izzadásnak lehet hormonális oka is (pajzsmirigy működési zavar, női hormonszintek ingadozása), ezt érdemes lenne tisztázni. A sok izzadás viszont ion eltérést okozhat, ami szintén hozzájárulhat ritmuszavar kialakulásához, illetve valóban igaza van, a ritmuszavar is vezethet verítékezéshez. A pánikkal járó stresszhormon szint emelkedés is okozhat ilyen tüneteket. Fontos kizárni a szervi okot, ha ez nincs, akkor könnyebb megbirkózni fejben is a tünetekkel. Jobbulást kívánok


        Kérdés: 2020. június 11., 07:23; Megválaszolva: 2020. június 13., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom