Ritmus zavar

Kedves Doktornő! 24 órás vérnyomás monitorozás alacsony pulzust mutatott néhány esetben. A vérnyomásom rendben van, szívultrahang rendben- nem mutatott eltérést, komplett labor vizsgálatnál nincs eltérés.24 órás Ekg 40/min körüli junkcionális pótritmus váltakozik sinus bradycardiával. Pitvarfibrillatios paroxysmus nem volt. Gyakori SVES-EK, pitvari ES-ek Néhány VES couplet. Supraventricularis tachycardia nem volt. Számos alkalommal SA block-ok 1 ütés kimaradással. Éjszakai órákban normonfrekvens szakaszt követően 21/min sinus bradycardia vagy SA block 2-1 block aránnyal. Több P hullám morphológia változó PR távolsággal. Helyenként retrograd P-k is láthatók.Egygócu LBBB mintájú kamrai ES-ek, melyek panaszt nem okoznak.Pq 0, 18 bal dev Qrs 0, 08 sec normál repol. Az éjszakai pulzus átlag (két órától hat óráig -alvás alatt) 31 (max 46 min 30) . A nap többi részében megfelelő a pulzus.Semmilyen tünet nincs, egyszer egy héten sportolók amelyen terhelhetőségem megfelelő.Túlsúlyos vagyok de most sikerült csökkenteni a testsúlyt (115 kg helyett jelenleg 100 kg) Nem fáradok, nincs mellkasi fájdalom, nem szédülök. Kell aggódnom a fentiek miatt vagy együtt kell élnem ezzel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza alacsony pulzus témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne elektrofiziológussal konzultálni a további teendőkről, mert ez a pulzusszám - még a panaszok hiányát is figyelembe véve- valóban kissé kevés.

Ritmusambulancia már minden orvosegyetemi központban van, a Holter lelettel és egy háziorvosi beutalóval tud időpontot kérni.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. április 04., 00:48; Megválaszolva: 2018. április 09., 02:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Fáradékonyság
Tisztelt Doktornő! Kb. 2-3 hete kezdődtek panaszaim. Extrém fáradékonyság, alacsony pulzus (50-55) , gyengeség, dekoncentráltság, köhögési...
Alacsony vérnyomás, mitől?
Üdvözlöm. Július 31-én volt egy epeműtétem. A műtőben nagyon alacsony volt a pulzusom, ezért műtét után csináltak ekg-t. A műtét óta alacsony...
Judit pulzus
Tisztelt Doktornő! Pánikbeteg vagyok erre szedek is gyógyszert citapram 20mg rilex reggel 1.825mgot, délbe 1.825mgot este 1, 25mg. voltam minden...
Mi a teemdő? Folytasam-e?
Tisztelt Doktornő! Már korábban volt egy levélváltásunk. Ami a következőkről szólt: Tisztelt doktornő! Körülbelül 20 évesen a háziorvosom...