• Szívleállás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        12 éve élek ICD-vel,egy infarktus utáni szívmegállás következménye ként.Évenkénti ellenőrzés,heti 4 alkalommal, 1,5 óra sport, teljes életet éltem.6 napja foci közben, újabb szívleállás, az ICD működött tökéletesen!Sem előtte, se utána semmilyen panaszom nincs!Viszont lelkileg megtört az eset, félek minden tevékenységtől.Kezelő orvosom szerint, éljek úgy mint eddig. Az Ön véleményét kérem! Sportolhatok, mire vigyázzak, hogy ez ne ismétlődjön meg a közel jövőben? Köszönettel: Velkovics Mihály

        Dr. Molnár Dóra válasza a ICD témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy vérvétel, esetleg újabb szív ultrahang vizsgálat történt-e, esetleges provokáló tényezők keresése ilyenkor mindig célszerű: például alacsonyabb kálium, magnézium szint is okozhat váratlan ritmuszavart. Ezek sokszor kiküszöbölhető problémák, a következő ritmuszavar kialakulási esélye jelentősen csökkenhet ezek kezelésével. Egyebekben: nem véletlenül kapott Ön ilyen készüléket, tette a dolgát! Nem érdemes rettegve élni, jól eső mozgást (nem extrém fizikai terhelés) végezhet és végezzen is, csak segíthet. Gondoljon bele, Önt védi a készülék! Ha túlzott félelem zavarja a normál életvezetésben, a kardiológiai centrumokban vannak erre szakosodott pszichológusok, akik segíthetnek abban, hogyan lehet együtt élni a készülékkel és a problémával. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. április 15., 09:08; Megválaszolva: 2019. április 16., 17:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.