Nyugalmi pulzus

Tisztelt Doktor úr/Nő.Ülő munkát végzek és nyugalmi állapotban a pulzusom 60-90között mozog.Elkezdtem futni hogy egézségesebb életmódot folytassak és 1 óra futás után a pulzusom csak 4-5 óra elteltével áll vissza az eredeti nyugalmi számba.Ez normális jelenség? Valamint volt már rá példa hogyha fekve mérem a pulzusom akkor 66os értéket kapok de ha ülve akkor ez 80-90között mozog.Kérem ha tudna valami tanácsot adni nagyon megköszönném.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas pulzusszám témában

Kedves Kérdező!

Gratulálok az életmód kialakításához!

A pozíció változtatása valóban okozhat pulzus ingadozást ez nem betegség. A terhelés után nagyon lassan normalizálódó, illetve a nyugalomban tartósan 80/perc feletti szívverés hátterét érdemes tisztázni: vérszegésnység, pajzsmirgy betegség, tartós stressz, kialvatlanság, kevés folyadék bevitele, sok koffein, más betegségek és persze szívprobléma is állhat az okok között. Ennek megfelelően háziorvossal kellene először konzultálni a további lépéseket illetően.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. április 05., 22:43; Megválaszolva: 2018. április 09., 03:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Miért magas a pulzusom?
Tisztelt Doktor Úr / Nő! 24 éves férfi vagyok. Két hónapja a háziorvosom magas nyugalmi pulzusra (100 volt fekve) felírt béta blokkolót -...
Ritmusszabályozó
Tisztelt Doktornő! Egy fél szem Sobycor-t (2,5mg) kell szednem reggelente, mitralis prolapsus, magas pulzusszám miatt.Most kb.5 hetes terhes...
Magas pulzus, mellkasi szúrás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves férfi vagyok, 1-2 hetente használtam kannabiszt stressz csökkentésére. Januárban az egyik használat után egyből...
Sinus tachycardia
Szép napot! Problémáim a következők: November elején lettem rosszul, szédültem, mellkasomban nyomásérzés, hányinger.Pulzusom felment 150-re...
tachycardia
Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam ekg-n és a doktornő sinus tachicardia-t állapított meg. Nagyon megijedtem mert panaszom nincs. Az tény, hogy...