Szívritmus zavar

Jó napot kívánok. 1987ben születtem szívritmus zavarral. Pár év elteltével rendszeres kardiológiai viszgálatok után megallapitottak hogy kinőltem. 2014.ben iker terhességem lett, és a 16.hetben és a 34.hetben is megállítottak szitritmuszavart. Betaloc gyógyszer volt a javaslat de a kisbabák védelme miatt inkább befektettek a kórházba a szülés végéig és nem kellett szednem a Betalocot a babák védelme miatt. Most 2018januar óta a vérnyomásom a 90/50--135/85 között mozog. A pulzus 52 es 115kozott mozog. 2017ben kivancsisagbol volt egy 24oras vérnyomás es pulzus mérő felszerelve../negatív lett/ meg volt egy szív uh.is ami szintúgy negatív lett. Olyan kérdésem lenne, hogy édesapám nemrégiben kapott egy ritmus zavart, infarktusa is lett és pacemakert kapott. Szóval van a családban közvetlen ágon *szives*. Olyan kérdésem lenne hogy elmenjek e ilyen eredmények mellett egy teljes kardiológiai vizsgálatra vagy hagy ezek az eredmények alapján felesleges. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza kardiológiai vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

A 2017-es vizsgálatok alapján Önnek nem volt igazolható szívbetegsége szerencsére a fentiek alapján.

Az Édesapja esetében a szívinfarktus - ami koszorúérelmeszesedés következménye többnyire, és nem veleszületett állapot - is lehet oka a ritmuszavarnak, illetve a betegség szövődménye miatt lehet szükséges pacemaker.

Természetesen az egészséges életmód hosszútávon segíthet az érelmeszesedés okozta betegségek megelőzésében és időszakos ellenőrzés - fizikális vizsgálat EKG, labor- panaszmentesség esetén is javasolható, egyelőre pár évenként.

Jelenleg a fentiek alapján nem szükséges ismételt kardiológiai vizsgálat. Amennyiben panasza lenne, háziorvosát keresse fel, aki dönt a további szükséges teendőkről.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. március 24., 10:06; Megválaszolva: 2018. március 27., 21:35
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Gyermekkardiológai probléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 11 éves egészséges,  normál testalkatú kislányunk iskolai orvosi vizsgálaton esett át (szív, tüdő) ...
sziv lelet
Mit jelent, hogy a jobb-sziv rekesz szöglet kitöltöttsége / 1 éve változatlan/ elsősorban a felszaporodott pericardiális zsirszövet kövtkezménye...
Szívbeteg lennék?
Másfél éve kezdődött, hogy idönként nagyokat dobban a szívem. Akkor kivizsgáltak és nem találtak semmit.Illetve annyi volt a "gond", hogy...
Szivbeteg?
Tisztelt doktornő. A"kisfiam" aki 13 éves, szapora szivdobogásra, szédűlésre, baloldalimelkasfájdalomra, kezdett...
Ugye nem szív eredetű? 2.