Kamrai extraszisztole

Tisztelt Doktornő /Úr 10 eve kezelnek DCM-el, pre excitatios szindróma val, es BTB-vel Nyiha 1-es stadiumu vagyok Mérsékelt Tag bal kamra, mérsékelt csokkent pumpa funkció Ef 46% Relaxációs zavarra jellemzo bearamlasi gorbe Enyhe MI, TI Septum btb morphologiaval mozog Egyéb Falmozgas zavar nincs 10 evvel ezelőtt felvetettek ICD beulteteset a BTB miatt es a csökkent pumpafunkcio miatt Kerdesem az lenne evek alatt is voltak neha extraim de most december ota jobban kinoznak. Panaszaim miatt volt holter ekg januarban 1450 db ves, 3 db couplet Minap voltam Budapesten a Semmelweis egyetem képalkotó részlegén Vizsgalatok nelkul holter eredménybol azt mondták a jelenlegi ves-ek száma nem. Indokol beavatkozást, artalmatlan kamrai ectopias utesek. A klinikai kerdes esetemben az icd szükségessége a jövőben. Ennek etiologiai ertekelesehez majusban szív MRI vizsgalatot kertek. Panaszaimmal ami a napi extrákbol adodik, a halalfelelem, a szorongás, semmi konkrétat nem mondtak. Nem. Fulladok, nincs melkasi szoritasom De megélem az extraimat ami nagyon kellemetlen. Panaszaim csokkentesere panangin tablettat, es esetleg a concor 5-rol 10 mg-ra valo emeleset javasoltak. Velemenyere lennék kivancsi. Mert a mindennapjaimat teszi. Tonkre a folyamatos félelem, es az extrák érzése.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extrasystole témában

Kedves Kérdező!

Valóban nem indokolt a félelme a fenti extraszisztolék miatt.

A félelem viszont nem mindig győzhető le észérvekkel, ezért lehet, hogy enyhe nyugtatóra, vagy pszichológiai segítségre van szüksége. A szorongás miatt megnövekedett stresszhormon szint még ronthatja is a panaszokat.

A ritmusszabályozó gyógyszer megemelése is hasznos lehet.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. március 04., 16:33; Megválaszolva: 2018. március 08., 11:49
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar
Tisztelt Cím! Korábban csak extra ütéseket éreztem, 1-1 nagyobb feldobbanást, főleg jobb oldali fekvő helyzetben. Aztán jöttek a kb 5 perces...
Extrák
Üdvözlöm. Pánikbeteg vagyok KB 8 éve. Fél évente járok kardiológia kontrollra. 2018 novemberi Holter: 75/mib, 52-148 között, sr, nem fibrillal...
Extrasystole
Tisztelt Dr.Nő! 3 évvel ezelőtt cortison kezelést kaptam, budesonid granulátumot szedtem, melytől nagyon magas (130-140) pulzusom lett és...
Extrasystole
Tisztelt doktornő / doktorúr Lassan egy éve kezdődött, hogy a szívem bever egy-egy erősebbet, de inkább csak a munkahelyemen, ha otthon vagyok, akkor...