• Extrák

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm. Pánikbeteg vagyok KB 8 éve. Fél évente járok kardiológia kontrollra. 2018 novemberi Holter: 75/mib, 52-148 között, sr, nem fibrillal, gyakori tachycardia, elvétve KES, SI:0. 2019 januári holter: 73/min, 49-132 között sr nem fibrillal, nem volt KES-PES, nem volt SI. Vegetatív distonia. Szedek Raenom tablettát a pulzusra. Mik ezek az eredmények? Ez a KES-PES mit jelent? Meg vagyok ilyedve.. Sokat érzem hogy nagyot dobban a szívem mellkasom. Aggodok. Köszönom

        Dr. Molnár Dóra válasza a extrasystole témában

        Kedves Kérdező, ezek jó értékek, ne ijedjen meg. KES: kamrai extraütés, PES: pitvari extraütés. Néhány bárkinek lehet betegség nélkül. Érdemes máskor az eredményt megkonzultálni a leletező orvossal. Januári eredmény: átlagosan percenként 73-t dobban a szíve, néha több, néha kevesebb, de ezek sem kóros értékek. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 20., 18:52; Megválaszolva: 2019. január 24., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: