Extrasystole

Tisztelt Dr.Nő! 3 évvel ezelőtt cortison kezelést kaptam, budesonid granulátumot szedtem, melytől nagyon magas (130-140) pulzusom lett és kórházba is kerültem miatta. Volt szív ultrahang, 24 órás szivmonitorozás, terhelés és EKG, minden tökéletes vol. Ezt nem szedtem tovább, majd 1 évvel később terhes lettem és a terhessegem közepétől újra szívpanaszom kezdődött extrasystole formájában. A szülés után ez is teljesen elmúlt, majd asztma miatt újra kortizont kaptam (alvesco) és 1 hónappal a használatát követően újra extrasystolek kezdődtek, leggyakrabban nyugalmi helyzetben ami elég ilyesztő és kellemetlen is, sokszor érzem, volt rá példa, hogy éjszaka erre ébredtem. A tüdőgyógyász azt mondja, hogy nem lehetséges ettől, holott mellékhatásként ritka esetben jelentkezhet a betegtajekoztato szerint. Erre azt mondta akkor függesszem fel, de nem tud mást adni. Most 3 napja nem szedem, de továbbra is extrasystoleim vannak, bár gondolom kell idő amíg kiürül. Viszont azt tanácsolta, hogy menjek el kardiologushoz, mert ez valószínűleg sziv probléma. Ön mit gondol erről? Valószínű, hogy ilyen érzékenyen reagálok a gyógyszerre és amiatt van ez vagy tényleg inkább sziv eredetű probléma lenne? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extrasystole témában

Kedves Kérdező! Nem biztos, hogy közvetlenül a szeroid tartalmú gyógyszertől vannak a panaszai. Érdemes lenne laboratóriumi vizsgálatot végezni, mert a szeroidok mellett esetleg lecsökkenhet a Kálium szint, vagy egyéb okból is lehet alacosnyabb, a Magnézium szinttel együtt. A pajzsmirigy működés ellenőrzése is javasolt. Sokszor ezek korrigálása megoldhatja a problémát, és akkor az egyéb okból fontos gyógyszert nem kell kiiktatni a kezelésből. Jobbulát kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. február 24., 18:13; Megválaszolva: 2018. február 26., 22:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar
Tisztelt Cím! Korábban csak extra ütéseket éreztem, 1-1 nagyobb feldobbanást, főleg jobb oldali fekvő helyzetben. Aztán jöttek a kb 5 perces...
Extrák
Üdvözlöm. Pánikbeteg vagyok KB 8 éve. Fél évente járok kardiológia kontrollra. 2018 novemberi Holter: 75/mib, 52-148 között, sr, nem fibrillal...
Kamrai extraszisztole
Tisztelt Doktornő /Úr 10 eve kezelnek DCM-el, pre excitatios szindróma val, es BTB-vel Nyiha 1-es stadiumu vagyok Mérsékelt Tag bal kamra, mérsékelt...
Extrasystole
Tisztelt doktornő / doktorúr Lassan egy éve kezdődött, hogy a szívem bever egy-egy erősebbet, de inkább csak a munkahelyemen, ha otthon vagyok, akkor...