Extrasystole

Tisztelt doktornő / doktorúr Lassan egy éve kezdődött, hogy a szívem bever egy-egy erősebbet, de inkább csak a munkahelyemen, ha otthon vagyok, akkor ritkán, sőt ha lefekszek akkor abba is hagyja. Magas vérnyomásra szedek gyógyszert (ebrit300, nebivolol) . Sokat stresszelek sajnos, munkahelyen és otthon is egyaránt. Voltam kardiológián illetve vérvételen, de nem találtak semmit. Viszont nagyon idegesítő, főleg, hogy ilyenkor rá is pánikolok. Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ez ellen tenni? Van rajtam túlsúly ezért elkezdtem sportolni, de azt vettem észre, hogy másnap jobban csinálja. Fáradságtól is lehet? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extrasystole témában

Kedves Kérdező,

az jó hír, hogy elkezdte az egészségesebb életvitelt, folytassa mindenképpen.

Valószínűleg a gyógyszeres beállítás megváltoztatásával csökkenteni lehetne a panaszokat, ehhez azonban szív ultrahang, 24 órás EKG monitorozás és laboratóriumi eredmény is szükséges. Keresse fel ennek megbeszélésre a kezelőorvosát. Önnek igaza van a fáradtság is ronthatja a panaszokat, meg a túlzott koffein bevitel, és a jelentős stressz, de egyéb okokat is ki kell zárni. Amíg a vizsgálatok nem történnek meg, nagyon intezív sportot ne végezzen.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2017. október 11., 14:25; Megválaszolva: 2017. október 16., 22:23
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar
Tisztelt Cím! Korábban csak extra ütéseket éreztem, 1-1 nagyobb feldobbanást, főleg jobb oldali fekvő helyzetben. Aztán jöttek a kb 5 perces...
Extrák
Üdvözlöm. Pánikbeteg vagyok KB 8 éve. Fél évente járok kardiológia kontrollra. 2018 novemberi Holter: 75/mib, 52-148 között, sr, nem fibrillal...
Kamrai extraszisztole
Tisztelt Doktornő /Úr 10 eve kezelnek DCM-el, pre excitatios szindróma val, es BTB-vel Nyiha 1-es stadiumu vagyok Mérsékelt Tag bal kamra, mérsékelt...
Extrasystole
Tisztelt Dr.Nő! 3 évvel ezelőtt cortison kezelést kaptam, budesonid granulátumot szedtem, melytől nagyon magas (130-140) pulzusom lett és...