• Keringési probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy alkalmanként potenciazavarral küzdök évek óta, voltam urológusnál, vér, vizeletvizsgálaton, és mindent tökéletesen rendben találtak. Kialakul a merevség de sajnos nem tartós avagy nem megfelelő. Pszichés okokat már kizártuk. Vérnyomásom rendben van. Voltam nemrégiben egy hormonrendszer teljes felmérésen, melyet egy Quantum Health Analyzer nevű készülékkel mértek fel. Több irányból is keringési zavarokat állapítottak meg a szervezetemben. Tudom, hogy ez nem 100%-os szakvélemény de mégis egy irány. Ezért kérném szépen Önt, hogy legjobb tudása alapján ajánljon valamit, ami vitamin szedés, táplálkozás, életmód változás alapján hasznosak lehetnek számomra, amúgy 181cm és 76kg vagyok és hetente járok sportolni is, tehát elméletileg nem kellene ilyen problémám legyen sőt a családban sem volt soha senkinek ilyen panasza. A természetgyógyász szerint a mikrokeringéssel (is) lehet gond. Mellékeltem az eredményeket, megpróbáltam összevágni, megszerkeszteni, hogy kiférjen egy oldalra. Köszönöm, és várom szíves részletes válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a életmód témában

        Kedves Kérdező, ennek a készüléknek a a mérési módszerével, hitelességével nem vagyok tisztában, így nem tudom véleményezni az eredményt. A hormonális rendszer felmérése pontosabb lehet vérvétellel. A szorongás, amelyet néhány kudarc, és az esetleges betegségei miatt érez, sajnos önmagában is rossz hatással lehet a szerelmi életére. Kardiológiai, belgyógyászati vizsgálat javasolt a keringési rendszer állapotának tisztázására, illetve esetleg egyéb problémák kizárására. Ha nem igazolódik szervi elváltozás, akkor pszichológus segítségét is érdemes lenne igénybe venni. Az étkezést illetően javasolt sok zöldségféle, hal illetve sovány húsok fogyasztása, teljes kiőrlésű pékáru mellett. Egyszerű cukrokat lehetőleg ne fogyasszon. Néhány szem dió, mogyoró, mandula is jótékony hatású (nem sózott! ) Lefekvés előtt már 2-3 órával korábban lehetőleg ne étkezzen. Napi 2 L folyadék fogyasztása javasolt - leginkább víz-, koffein bevitel legfeljebb 1-2 átlagos kávénak megfelelő legyen. (Energia ital, cola, tea is tartalmaz koffeint, erről ne feledkezzen meg! ) Az alkoholfogyasztás is csekély legyen, nem minden nap, és legfeljebb 2 dl vörösbornak megfelelő alkohol bevitel javasolható. Fontos még az egészséges életmód szempontjából a megfelelő pihenés biztosítása is! D, B, és C vitaminok kúraszerű szedése is, alkalmazási előírás szerint, jótékony lehet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. május 12., 13:09; Megválaszolva: 2016. május 12., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: