meszes aorta

Tisztelt Doktorno! 6-8evel ezelott csinaltak angiogramot, ami jol sikerult, bar tobbszor elofordul mellkasi fajdalom, de mindig minden renden volt a vizsgalatoknal.kb2-honappal ezelott is volt egy compjuteres, contrassos vizsgalat, ott is minden rendben volt. Karacsony utan voltam egy ketiranyu mellkas felvetelen. Az eredmeny;meszes falu aorta, organicus elteres nincs. Szeretnem tudni, hogy a meszes aortaval van e valami teendo, menjek e egy szakorvoshoz vele? es miert nem volt lathato on szerint az elozo vizsgalaton. ui;vernyomas csokkentot, choleszterol csokkentot 15-eve szedem. koszonettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza érelmeszesedés témában

Kedves Kérdező, nem tudom az okát, hogy miért nem került leírásra az előző vizsgálaton a meszes falú aorta. A fenti gyógyszerek megfelelőek az érelmeszesedés gátlására, esetleg vérlemezke gátló terápia jöhet még szóba, melyet a háziorvossal beszéljen meg. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 12., 03:54; Megválaszolva: 2016. január 13., 19:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Nyaki érelzáródásra nem kell...
Tisztelt Hölgyem/Uram! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy apósomnál nyaki érelzáródást diagnosztizáltak! 2010-ben bal ACI 75%-os, jobb...
meszesedés
Kedves Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, mit jelent, veszélyes e az, hogy a hasi aorta normál tágasságú, falában helyenként durva meszes plakkok...
érszűkület
Tisztelt Cím! A kérdésem, hogy 35 évesen elképzelhető-e, hogy érszűkületem legyen. Soha nem dohányoztam, fogamzásgátlót azonban majdnem 20 éve...
Érszűkület szűrése
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan vizsgálják ki hogy van-e érszűkületem illetve van-e erre ingyenes szűrés? Arra is...
Használ a halolaj súlyos...
Kedves Doktornő! Édesanyámnak pár éve beültettek egy stentet, de azóta megint nagy fokú meszesedést mutattak ki a szívultrahangon. Azt mondta a...