• Miért szédülök?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Időnként homályos látással járó, rövid ideig tartó szédülés kap el akár az utcán is, és ilyenkor rövid ideig az egyensúlyomat is elvesztem. Ez kb. néhány perc alatt lezajlik. Felkerestem háziorvosomat, és készült koponya CT is, valamint néhány évvel ezelőtt MRI vizsgálat is készült, de sajnos az eredmény csak enyhe fokú agyérelmeszesedést mutatott ki. Az orvosom Kerberán gyógyszer szedését javasolta, valamint 5 db. infúzió adását javasolta. Szeretném kikérni a véleményét ezzel kapcsolatban, hogy Ön is egyet ért- e ezzel a kezelési móddal, mert a szédülések egyre gyakoribbak, és nem vagyok benne biztos, hogy az infúzió erre megoldást jelentene. Egyenlőre nem vettem fel, ezen kétségeim miatt.Más terápiát egyenlőre az orvosom nem javasolt, de félek, hogy mindez kevés egy esetleges agyi katasztrófa bekövetkezése miatt. Koromat tekintve 69 éves vagyok, és férfi beteg. Kérem mielőbbi szíves válaszát, Maradok Tisztelettel: Sípos Sándor, Budapest.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a érelmeszesedés témában

        Kedves Kérdező! A Kerberant szedje mindenképpen, mert az védhet egy stroke bekövetkeztetétől, amellett, hogy vérnyomását, vércukor és vérzsírszintjét normál értéken tartják. A szédülése nem biztos, hogy agyi eredetű, okozhatja a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalma, ezt fülészeti vizsgálat, azon belül ototoneurológiai vizsgálat tudja igazolni vagy kizárni. Emellett kardiológiai vizsgálatra is érdemes lenne elmennie, mert alacsonyabb vérnyomás, a szív teljesítőképességének csökkenése is okozhat ilyen jellegű panaszérje ezekben a háziorvosa segítségét. Az infúziót felelveheti, biztosan értágítót akarnak adni, az javíthat a panaszokon.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 14:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés