Extrasystolia

T. Doktorúr/doktornő! Lassan másfél hónapja vannak sűrűbben extráim, ami úgy átlagban percenként 2-3-szor szokott lenni. Voltam háziorvosnál aki megállapította, hogy vírus miatt van, miután megnézte a torkomat. Vérvételen voltam, minden normális volt, csak a monocyták voltak az átlagnál magasabb arányban. EKG sem mutatott semmi kirívót. Sajnos az egyetem miatt sokszor szoktam kialvatlan lenni, de stresses nem annyira. Nem dohányzom, csak ritkán, alkoholt is ritkán fogyasztok. Ami érdekes hogy magas pulzus esetén nem szoktak lenni extrák, csak normál esetén, de azok nem okoznak légszomjat vagy egyéb kellemetlenségeket, csak simán zavaró az a dobbanás érzés. A kérdésem, hogy ez a bizonyos vírus még mindig bennem van (azóta szinte mindennap szedek C-vitamint, magnéziumot vagy Panangint) , és ez okozza az extrákat, lehet-e ebből valami szövődményes panaszom a későbbiek során? Valamint lehet-e ezt valahogy elmúlasztani?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extrasystole témában

Kedves Kérdező, ha az extraszisztolék 1-2 héten túl is zavarják, vagy komolyabb kísérőtünet lenne, akkor menjen el kardiológiai szakrendelésre, annak eldöntésére, hogy van-e szükség gyógyszeres kezelésre. Koffein tartalmú italokat kerülje lehetőség szerint. Jobbulást kívánok! Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. december 11., 15:30; Megválaszolva: 2015. december 17., 08:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar
Tisztelt Cím! Korábban csak extra ütéseket éreztem, 1-1 nagyobb feldobbanást, főleg jobb oldali fekvő helyzetben. Aztán jöttek a kb 5 perces...
Extrák
Üdvözlöm. Pánikbeteg vagyok KB 8 éve. Fél évente járok kardiológia kontrollra. 2018 novemberi Holter: 75/mib, 52-148 között, sr, nem fibrillal...
Kamrai extraszisztole
Tisztelt Doktornő /Úr 10 eve kezelnek DCM-el, pre excitatios szindróma val, es BTB-vel Nyiha 1-es stadiumu vagyok Mérsékelt Tag bal kamra, mérsékelt...
Extrasystole
Tisztelt Dr.Nő! 3 évvel ezelőtt cortison kezelést kaptam, budesonid granulátumot szedtem, melytől nagyon magas (130-140) pulzusom lett és...
Extrasystole
Tisztelt doktornő / doktorúr Lassan egy éve kezdődött, hogy a szívem bever egy-egy erősebbet, de inkább csak a munkahelyemen, ha otthon vagyok, akkor...