Forduljak e orvoshoz?

Tisztelt Doktornő! 23 éves férfi vagyok. Az egyik este maszturbálni akartam, és gyorsan le akartam tudni. Így nagyon erőlködtem, aztán hirtelen a mellkasomban éreztem egy elég erős furcsa nyomó érzést, ami kifelé sugároz. A levegővétel nem mondom, hogy nehézkes volt, de amikor vettem éreztem, hogy még jobban nyom. Abbahagytam és rögtön megmértem a vérnyomásom. Csuklóra szerelhető vérnyomásmérőt használtam és 176/85 pulzus pedig 48 volt. Ezután elmentem fogat mosni, és újra megmértem (kb 5 percel később) , akkor 157/84 pulzus 57 volt. A mellkasomban leginkább a szívemnél még éreztem egy kis furcsa érzést egy ideig (kb 20-30 percig) de nyomást már nem, csak akkor 1-2 percig és egyre csökkenő intenzitású volt. A vérnyomásomat néha szoktam mérni akkor általában ilyen 120/nem tudom mennyi szokott lenni, a pulzusom pedig mindig 60 alatt van általában inkább az 50-hez szokott közelíteni. Évekig aktívan sportoltam leginkább állóképességi sportokat pl.: kenu, futás, úszás, kerékpározás, foci. Még most is járok minden héten többször is de már nem ugyanazzal a lendülettel. Egyszer a háziorvos 10 éves korom körül hallott valami szívzörejt, de a későbbi vizsgálatokon semmit. Aztán pár éve munkaalkalmasságin az aktuális orvos megint hallott valami zörejt, aki szintén elküldött kardiológushoz (ha jól emlékszem kardiológus volt) . Ott ultra-hangozták a szívem, egy kis idő után kérdezte az orvos hogy sportolok e. Mondtam, hogy igen, akkor mondta az asszisztensének, hogy akkor valami érvastagodást ezzel magyarázzuk. A vizsgálat után azt mondta az orvos, hogy nincs semmi teendő. Ez történt kb 3 éve. Plusz információ esetleg, ha érdekes lehet (nem tudom mennyire releváns, a fontos tudnivalók menüpont alatt azt olvastam, hogy minél pontosabb információt adjunk) , hogy alkoholt az egyetem elején kb első két évben ittam annyit, hogy berúgjak, de azok sem voltak nagyon jellemzőek kb havonta. Dohányzást tekintve kb ugyan az egyetem elején amikor mentem bulizni úgyhogy kb 3 hónap alatt szívtam el egy dobozt. Utána már nem dohányoztam soha kb 3 éve illetve alkoholt is ritkán fogyasztok, de akkor is maximum kóstolás vagy koccintás szintjéig. +Testalkatom úgy érzem elég normális 175 centi 70 kg. A kérdésem az lenne, hogy forduljak e orvoshoz, illetve mi lehetett ez kell e aggódnom. Köszönöm előre is megtisztelő válaszát! Üdvözlettel egy "Webbeteg"!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező, a szexuális tevékenység okozhat vérnyomás emelkedést- ez nem feltétlenül kóros mértékű. A sportolóknál valóban előfordulhat az alacsonyabb pulzus. Mivel a leírás alapján 3 éve volt alaposabb vizsgálata, de a panasza mostanában volt, úgy gondolom, hogy indokolt egy alap EKG- és fizikális vizsgálat elvégzése, eredménytől függően lehet a további teendőkről dönteni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. szeptember 19., 02:16; Megválaszolva: 2015. szeptember 20., 21:52
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
JTSZB, Koncentrikus Bal Kamra...
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémámban! a Covid betegkísérőként a székesfehérvári Szent György Kórházban...
Mitől fáj a szivem?
Március 20-án péntek éjjel a feleségemmel lefekvéshez készültünk éjjel fél 2 magasságában és egyik pillanatról a másikra elkezdtem furcsán...
Vérnyomás
Jó napot kívánok. 31éves, 172cm magas, 50kg, két gyerekes anyuka vagyok. Mostanában sokat nyom a mellkasom. Méregetem rendszeresen a vérnyomásom...
Szív körüli szúró fájdalom
Jó Napot! Szív körüli szúró fájdalmat érzek mostanában, ha levegőt veszek, ha mozgatom a kezem és gyengeséggel jár. Enyhe pánikbetegségem...
Megkeményedett erek hímvesszőn
Tisztelt doktornő! Két napja vettem észre zuhanyzás közben, hogy a hímvesszőn az erek egy része megkeményedett és rögös, csomós tapintásúak....