Pitvarfibrillációtól valóban nincs félnivalóm?

Kedves doktor(nő) 4-5 éve kezdődött, serdülőkoromban, aktív hobbisportoló vagyok kifáradáskor, különösen betegségek elején, néha felkelés után, kimerüléskor valami furcsa remegést érzek szívben ami néha csak egy rándulás de néha 10-15 másodperces "roham" Voltam már vele számtalan dokinál de sosem jött elő EKG-n, amikor meg a 24 órás volt rajtam egyáltalán nem is jött elő, szóval nem látta senki, de a doki azzal nyugtatott, hogy vannak idősek akiknek napokig úgy ver a szívük és úgy jönnek be visszaállíttatni szóval nyugodjak meg. UH is volt, enyhe mitralis prolapsus észlelhető (lehet ez okozza? ) Kedvesek voltak, mert még pszichiáterhez is elküldtek, hogy biztosan pánikbeteg vagyok. Egy kicsit kutattam, gyakorlatilag ezt érzem: https://www.youtube.com/watch? v=NNkkzWcseA0 Ez pitvarfibrilláció. Ha kamrai lenne, ahogy sokan mondták, már halott lennék. Viszont ettől tényleg nincs félnivalóm? Most kértem a háziorvosomtól újabb beutalót egy átfogó vizsgálatra mert pár év után újra jöttek a tünetek, de konkrétan annyit írt a beutalóra, hogy "mellkasi diszkomfort" és nem volt hajlandó a Honvédba utalni. Azért mennék oda, mert a kerületi kórházban hanyagul vizsgáltak. Esetleg a honvéd jobb, a Semmelweis egyetem kardiológiája, vagy menjek a Budai Irgalmasrendibe? Ez utóbbihoz milyen beutaló kell? De amúgy tényleg nincs félnivalóm? Lehet kamrai remegés is ami egy kicsit azért veszélyesebb, de amúgy elképesztőnek tartom, hogy képtelenek voltak normálisan kivizsgálni. Gondolom nem sok idejük jut egy betegre. Menjek magánorvoshoz? Ennyit megér az életem nem? Kiegészítés: Enyhén alultáplált vagyok, stresszes életmódot folytatok, gyakorlatilag a sportolás (kerékpározás és terepfutás) lecsökkentette a szívremegést, ezért is űzöm ezeket, mivel edzetlen állapotban gyakrabban előjön.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! Az egyetemi kardiológiai centrumokban van úgynevezett esemény-monitor, mely esetleg a panasz alatt tudná rögzíteni az EKG-t. Az intézmény nevére címzett beutalóval kérhet időpontot egy központi számon, ez megtalálható az intézmény honlapján. Mondani kell a jelentkezéskor, hogy ritmuszavart szeretne kivizsgáltatni. Jobbulást kívánok! Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. június 13., 06:06; Megválaszolva: 2014. június 13., 19:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...