Vérnyomás, pulzusszám

Tisztelt Doktor Nő/Ur! Tisztelettel érdeklődnék Önöktől, és válaszukat előre is köszönöm. 2015. május 8-án volt egy 8 órás szivmütétem, aorta billentyük cseréje, és plasztikázás.(Aorta billentyü kimetszése és egy 25 mm-es sorint bicarbon kétlemezes mech. protézis beültetése aorta pozitioba. A mitralis billentyü annuloplasticája.) Nagy beteg voltam. Nem azt mondom, hogy azóta nem voltak kisebb problémáim. De hálistennek a mütét óta sokkal jobb. De most van egy kis gondom. A vérnyomásértékeimmel vannak problémák. Az utóbbi időben nem valami jók. A napokban is olyan értékeket mértem, hogy magam sem akartam elhinni. 140/49, 33-as pulzus, és ez nem egyszeri alkalom. Ha pulzusom 50 körül van az ritka. Már két éve is voltak ilyen gondjaim, de akkor nem volt ennyire alacsony a pulzus akkor olyan 40-50 között volt. Akkor a kardiológus doktor ur azt mondta, hogy ha nincs panaszom, akkor ez jó. Belenyugodtam, 2013. decemberében elmentem megint kardiológushoz, ott is elmondtam a problémámat az alacsony pulzus miatt, akkor Ő a Concor 5, megfelezte, és azt mondta hogy igy kell szednem. De az alacsony pulzus csak maradt. Most is ez a gondom. Ügyeletre mentem, ott már 48 volt a pulzus. Az ügyelete doktor ur azt mondta, hogy ne szedjem a concort, szedjek sok magne b6-ot. Itt is azt mondták, elfogadható. Menjek majd a háziorvoshoz ismételt ÉKG-ra.De nem küldött tovább. Hát nem tudom, hogy ez tényleg jó-e? Mi a teendőm. Nem tudom, hogy hova fordulhatnék. Köszönöm szépen válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a alacsony pulzus témában

Kedves Kérdező, extraszisztolé és valódi lassú szívverés is állhat a probléma hátterében. Mindenképpen tanácsos lenne egy 24 órás Holter- monitorozás elvégzése, melyet a területileg illetékes rendelőben, vagy a szívműtét végző intézetben is elvégezhetnek. Beutaló és időpont egyeztetés szükséges. A lelet birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Ha kifejezett szédülés, gyengeség, vagy ájulás is együtt jár az alacsony pulzussal, akkor sürgősségi ellátás (ügyelet, mentő) igénybevétele javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. május 24., 15:14; Megválaszolva: 2014. május 26., 21:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés