Visszatérő mellkasi fájdalom

Tisztelt Doktornő/Úr! 23 éves lány vagyok. Körülbelül 8-9 éve vannak enyhe mellkasi fájdalmaim, de korábban ez csak kimerült időszakaimban jelentkezett, így a fáradtságnak tudtam be. Általában szúrós, nyomós érzés, de az elején alig fáj. Kicsit olyan, mintha valami üresség lenne. Általában a nap végén jelentkezett, 2-3 havonta egyszer, és ha lefeküdtem vízszintes helyzetbe legalább 30 percre, akkor elmúlt. Az utóbbi időben már heti 3-4szer jelentkezik ez a tünet, és van hogy már délután 3 körül. Ha körülbelül 1 órán belül nem fekszek le, akkor már néha problémát okoz felegyenesedni a fájdalomtól, de tudok járni meg minden, és a lefekvéssel, vagy néha az evéssel is elmúlik. Alapvetően nem fogyókúrázom, tehát nem az a probléma, hogy koplalok. Végeztettem egy laborvizsgálatot is, ahol az összkoleszterin szintem bizonyult magasnak (6, 6). Nem nagyon sportoltam és dohányoztam is, de több mint egy hónapja leszoktam a dohányzásról, és heti kb 4-5ször mozgok már. Az interneten olvastam az Angina pectoris nevű betegségről, aminek hasonlóak a tünetei. Ön szerint lehetséges, hogy ez lenne a problémám, vagy szimplán a mozgásszegény életmód is okozhatta, és ha tovább folytatom a mozgást, akkor ez előbb utóbb el fog múlni? Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! A panaszt, a leírás alapján, nem angina pectorisnak tartom. Nyelőcső és gyomorprobléma is okozhat hasonló tüneteket, gasztroenterológiai vizsgálat javasolt először a probléma okának okának tisztázására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. május 04., 11:21; Megválaszolva: 2014. május 06., 17:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...
Ritmuszavar béta-blokkoló
Kedves Doktornő! Az orvosom felírt, hogy szedjek Bisoprolol béta-blokkolót pajzsmirigy alulműködés okozta szívpanaszokra. Már 1 hete szedek 2,5 mg-ot...