Kamrai extrák, tachicardia

Üdv! 8 éve van problémám, kamrai extrákkal, és tachicardiával. Akkor basedow kórral kezdődött, ami gyógyult 2 év alatt, azóta nem jelentkezett. De a szívpanaszok maradtak. 2011ben volt holter, ami 3800 db monomorf kamrai extrasystolét mutatott. Béta blokkolókat kaptam, sokfélét próbáltam, amik általában a vérnyomásom leviszik nagyon. Múlt héten ismét volt holterem, 2500 kamrai extrát, 2 db pitvarit mutatott, egyéb ritmuszavar nem volt, de a pulzusom nagyon magas, legtöbb 180, átlagban 110, alvás alatt, legalábbis mikor aludni próbáltam 140 volt, és igazából rosszul se voltam. Eddig szedett gyógyszerem, Concor 5 mg, és az alváshoz 0, 5 mg frontin. A holtert egy korábbi rosszullét is indokolta, ami nyáron volt, akkor éreztem, hogy szalad a szívem, 2 órán át 160 alá nem ment a pulzus. Doktor akkor nem látott, ilyet azóta legfeljebb pár mpig érzek. A mostani holter eredmény után a concorom megemlték 7, 5 mgra, a frontin maradt. De idáig az extrákat egyik gyógyszer sem mérsékelte, napi szinten okoz panaszt, mindet megérzem. Kérdésem az volna, hogy milyen alternatíva lehetséges még a concor emelésén kívül? Az ablációt kizárta az orvosom, mivel nem életveszélyes.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a extrasystole témában

Kedves Kérdező! Mivel ilyen panaszos, és mert a pulzusa szinte mindig 100/ perc felett van, javaslom, hogy menjen el a területileg illetékes kardiológiai klinika ritmuszavar ambulanciájára! Itt specialisták foglalkoznak a ritmuszavarokkal, bizonyára találnak megoldást az Ön problémájára is. Beutaló, és időpont egyeztetés szükséges. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 14., 18:29; Megválaszolva: 2014. április 15., 22:52
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás