Trauma utáni szívritmuszavar

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Soha semmi szívproblémám nem volt! Február 10-én bevásárlásból gyalog jöttem haza, és nekem tolatott egy autó a házunk előtti parkolóban. Szóltam a vezetőnek, hogy miért nem figyel, hiszen itt gyerekek rohangálnak és ha közülük ment volna valakinek akkor nagyobb baj is lehetett volna. Erre ő szó nélkül kiszállt, megütött, elestem és háromszor megrúgott. Fizikai sérülésem nem történt il. kisebb horzsolások. Két-három nap múlva a szíven össze-vissza kezdett verni és szívritmuszavarom lett. Elmentem egy kardiológushoz aki tüzetesen kivizsgált (szívultrahang stb.). Megállapította, hogy a szívem szervileg tökéletes állapotban van. Kaptam egy készüléket a szívkórházban, amivel minden nap 3 héten keresztül mellkasi vizsgálatot kellett telefonon elküldeni. Mikor visszavittem a leleteket, akkor a doktor úr megállapította, hogy egy bizonyos ponton Ő úgy mondta, hogy a stresszzónában extra systole van. Mondta, hogy ez természetes egy ilyen komoly sokk után. Én sajnos nem nyugodtam meg teljesen, mert továbbra is kihagy a szívverésem és pánikot érzek emiatt. A kérdésem az lenne! Mennyi ideig tarthat el ez az állapot? Természetes-e, hogy még 2 hónap után is szívritmuszavarom van? Nem merek sportolni, mert félek, hogy bajom lesz. Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel! József

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a extrasystole témában

Kedves József! Nem csoda, hogy egy ilyen megrázkódtatás hatással van Önre. Ha nem tudja egyedül feldolgozni, akkor javasolt pszichológus tanácsát kérni. Az extraszisztolék valóban gyakran nem igényelnek speciális kezelést. A sportolást, mivel nem talált szervi eltérést a kardiológus, elkezdheti, edzettségi szintjének megfelelően. Mindig melegítsen be, és ha valami kellemetlent érez, akkor lassítson. A sport, a jóleső testmozgás jót tesz a testi és lelki egészségnek, segít a feszültséget levezetni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 14., 15:49; Megválaszolva: 2014. április 15., 22:31
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés