• érfestés-szívelégtelenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjem sok betegséggel él, most összejöttek a bajok még jobban. Most gyógyult ki a prosztata gyulladásból A kardiológushoz 2013. szept. 06-án mentünk fel Budapestre, mert fekvő állapotban fulladt, sokat köhögött. Erre jó gyógyszert kapott, ez a probléma rendeződött, bár a mostanában előjött bajai miatt nem tudtunk a kardiológiai ellenőrzésen megjelenni. Alig 1 hónapja hirtelen keletkeztek sebek a még nem amputált lábfej alatti részen. Ezen a lábán 30 éve visszér műtétet végeztek. Az új sebeket nagyon gyorsan megmutattuk a diabetesz lábrendelésen. Most ezek a sebek alig 1 hónaposak, 1 hete otthoni szakápolás keretében kötözik A KÉRDÉSEM: A kardiológus szerint a gyenge szíve és a beszűkült vesefunkció miatt kockázatos az érfestés! Ma pedig Budapesten érfestést javasoltak az érelzáródás kiderítésére. Mi a kockázata ilyen összetett betegséghalmaz esetén? Nem teszünk-e nagyobb bajt? Kibírja a gyenge szíve? Javasolhatok mást az érfestés helyett? 1 hét múlva lenne az érfestés! Köszönöm segítségét, válaszát! Anna

        Dr. Molnár Dóra válasza a betegség témában

        Kedves Kérdező! Az érfestés a szívet alaphelyzetben nem túlzottan terheli meg, a vesefunkciót viszont valóban ronthatja. Szükség esetén művese kezelésre is sor kerülhet. A beteg egész állapotát nézve kell a legkisebb rosszat választani, sajnos, minden beavatkozásnak lehet szövődménye. A beavatkozás elmaradása is kockázatos lehet, súlyos láb vérellátási zavar amputációhoz is vezethet. Az érfestést végző intézmény szakorvosát érdemes kérdezni a pontos kockázatokról, a beavatkozás elvégzésétől várható eredményről és az ezt követő terápiás lehetőségekről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2013. november 14., 22:25; Megválaszolva: 2013. november 17., 16:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: