tanácstalanság a panaszaim és kezelésem miatt

24 éve kezelnek colitis ulcerózával amihez 2009-be izületi gyulladás is társult. 2010 decemberétől biologiai terápiát kapok reumatologiai vonalon. Először humirával majd remiceddel és utánna ujból humirával kezeltek. 2012 szeptemberétől állandó hasfájdalom, haspuffadás és hányinger kínoz a mai napig is.2012 októberében vastagbél tükrözésem volt a panaszok miatt ami teljesen negatív lett. A panaszok miatt elküldtek hasi ultrahangra ahol kiderült hogy a májamba régota ott lévő elváltozás duplájára nőtt 8, 5*4, 5. ezért hasi és kismedence CT-re küldtek. A CT során elváltozást láttak a petefészekben is ezért nőgyógyászatra irányítottak. Ott se hüvelyi ultrahanggal se rendes ultrahanggal nem találtak semmit. tumor marker eredményem is jó. Azota a gastro és a nőgyógyászat küldözget egymás közt és emiatt a humira kezelést is leállították.Történt ujabb CT ami továbbra is mutatja a nőgyógyászati elváltozást a májból biopsziát vettek ami jó lett. Apanaszaim fenn állnak. MR-i vizsgálaton voltam most. aminek az eredménye: jobb ovariumban kis cystosus képlet látható intracysticus növedék nélkül amely lehet follicularis cysta, kicsiny cystosus npl. azomban nem zárható ki. Myoma uteri. Az orvos azt mondta hogy ez csak egy cysta és csak figyelemmel kell kísérni. Kérdésem hogy miért van az állandó szédülés, hányinger és hasfájás és hogy a hasban lévő elváltozásokat okozhatja-e a biologiai terápia. Mivel a terápiát novemberbe leállították ujból vérzik a fekélyem egy kicsit de a vérképem jó. Folytasam-e a biologiai terápiát és miért nem mulnak a tüneteim

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza betegség témában

Tisztelt Kérdező!

Az Ön esetében a gasztroenterológus, reumatológus és nőgyógyász megbeszélésére, kommunikációjára lenne szükség, hogy együttesen alakítsák ki a további diagnosztikus és terápiás tervet.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. április 26., 16:47; Megválaszolva: 2013. április 27., 21:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...
Sibo,Gyomorgyulladas
Tisztelt Doktor ur! Januarban vagy a covidtol vagy mert ettem ket romlott szendvicset megint sibos lettem.Egyszer mar voltam de helyre jottem.Most kaptam ra 1...
Laktóz érzékenység, igazolás
Tisztelt Doktor Úr, Abban kérném segítségét, hogy genetikai vizsgálattal, laktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. (C/C lett az...