Érszűkület

Kedves Doktor Úr! 1 hete értem haza a kórházból, ahol alsóvégtag ütőereinek embóliáját és rögösödést állapítottak meg. 2012 decemberében j. o. vena iliaca extrena thromosis, ill. két oldali tüdőembolia miatt kezeltek. Jelenleg 1 hetes b.o. AV-i fájdalom miatt jelentkeztem a kórházban. A DSA kimutatta: bal a.popl. occlusio ábr., igen gyér egyeres kiáramlás mellett. A aA gyér kiáramlás miatt rekonstrukciós érműtét nem jöhet szóba. Felmerült embolisatio, mely miatt embolia forrás kutatása javasolt. Az érsebész javaslata: DSA során a ko. Gyér kiáramlási pálya, bo. AFS abrupt occlusioja igazolódott. Érsebész a rossz perifériára tekintettel műtétet nem javasol. Jelenleg Trentalos infúziós kúrán vagyok, melyet ambulánsan kapok., valamint 2x1, 0ml Fraxiparine adok magamnak. A lábam jelenleg is fáj, 5 infúziós kezelés után is (10-12 lesz) . Az alsó végtagról a fájdalom áttért néha a combom belső oldalára is. Mennyi idő után várhatok javulást a kezelés után? Milyengyógymódokat javasolna? Van-e esély a teljes javulásra, a fájdalom elmúlására? Hogyan lehetne segítenem magamon a gyógyszeres kezeléseken túl? Van-e erre konkrét fájdalomcsillapító gyógymód/ gyógyszer? (Contramal 50mg.ot szedtem eddig, de ez egyáltalán nem használt) Kérem doktorurat, hogy kérdéseimre válaszolva előidézhessem a mihamarabbi gyógyulásomat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza érszűkület témában

Kedves Kérdező!

A kezelés hatására várható javulás, de az elzáródott ér újbóli normális áramlása nem valószínű. Elképzelhető, hogy úgynevezett kollaterális keringés kialakul, ami javítja a keringést és ezáltal a fájdalma csökkenhet. Nem derül ki, hogy a háttérben áll-e cukorbetegség, dohányzás, mivel mindkettő rontja az alapbetegséget. A Contramal elvileg megfelelő fájdalomcsillapító, az adagját lehet emelni, ezt beszélje meg a kezelőorvosával. Beszélje meg az érsebésszel, hogy fentieken túl javasolna-e egy esetleges alternatív kezelési mód elkezdését.

Kérdés: 2013. április 27., 08:47; Megválaszolva: 2013. április 29., 20:59
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Érszűkület, szédülés
Tisztelt Webbeteg szakértő! 68 éves férfi vagyok. Magasság 186 cm. súly 83 kg. Régóta érszűkületem van a lábamban, mely családi "örökség". ...
Érszűkület és fekély kezelés
Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Nagymamámnak a kezelőorvosai szerint egy "általános érszűkülete van". Mindkét lábán fekély alakult ki (2-3...
Érszűkület miatti többszöri...
Jó Napot! Nagymamám lábát kétszer műtötték elmúlt 3hétben először két lábújja került le, majd lábfej középig vágták le lábát, sajnos...
érsebészeti lelet
Tisztelt doktor úr/doktornö, édesapám (54 éves) érsebészeti leletének értelmezésében kérném a segítségét. Itt a bemásolt szöveg:...
érszűkület
Tisztelt Dr.Nő! /Dr.Úr! Érszűkületem van a lábaimnál. 3 hete nagy lábujjamról le kellett venni a körmöt, annyira begyulladt. azóta a sarkamon...