Szorító szívfájdalom - egyéb szokatlan tünetekkel kísérve

Kedves Doktor Úr/Nő, kb. egy hete rendszeresen visszatérő, enyhén szúró mellkasi fájdalmaim voltak bal oldalt, időnként a bal karom zsibbasztó érzésével párosítva. Tegnap óta azonban kicsit megváltozott a fájdalom jellege. (Korábban nem volt állandó, csak többször visszatért) . Tegnap késő délutántól folyamatos szorító érzést érzek körülbelül ugyanazon a területen, ahol eddig a szúrás volt. Amikor időnként mélyebbet lélegzem, akkor a szorítás eltűnik, helyette szúrást érzek. Időnként halványan érzem zsibbadni a bal karomat. Az egész szorító érzés nem túl erős, viszont pont elég, hogy kellemetlen és ijesztő legyen. Pénteken voltam tüdőgyógyásznál (negyedévente járok az allergiám miatt) , aki elküldött vérvételre, ahol clamydia pneumoniae-t és ha jól emlékszem, mycoplasma pneumoniae-t keresnek nálam, de az eredményre 3-4 hetet kell várnom. Korábban kértem már időpontot kardiológiai kivizsgálásra (beutalóm is van) , de csak e hét csütörtökre kaptam. Az életem nem stresszmentes, de amikor csak stresszeltem, akkor általában csak a bal karom zsibbadt, néha fájt csak a szívem, de az is teljesen máshogy, inkább szúrt. Lázam, hőemelkedésem egyáltalán nem volt, voltak viszont más tüneteim: vesefájdalom bal oldalt, jobb ágyéki nyirokcsomó fájdalom és duzzanat, köhögés, orrfújás, mindkét térdhajlat fölötti részen hátul fájdalom (vénás ultrahang jobb lábra negatív) . A háziorvosomnál múlt héten jártam (vagy háromszor) , és szerinte minden rendben, a tüneteim maguktól el fognak múlni, de nem tudok megnyugodni. A kérdésem az, hogy mi az Ön véleménye a fentiekkel kapcsolatban, milyen javaslatai vannak, mennyire igényel ez az állapot sürgős kezelést, és mit tudok tenni annak érdekében, hogy minél hamarabb elmúljon a szorító érzés (amihez hasonlót eddig még nem tapasztaltam) . Eléggé megijeszt, hogy mindenhol csak többhetes várólistával fogadnak, mert nem tudom, mennyire komoly vagy súlyos a helyzet. Köszönöm előre is a segítségét! Üdvözlettel

Dr. Árki Ildikó válasza mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező!

Szorító mellkasi fájdalom esetén kórházi sürgősségi osztályon megvizsgálják és szükség szerint ellátják a beteget (itt nincs várólista)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 21., 09:44; Megválaszolva: 2013. január 22., 17:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasi fájdalom
Jó napot! Problémám a következő: 2021.12.01- én felvettem a 3. mrns oltásomat, rá 3 hétre elkezdett a mellkasom szúrni, illetve markolo...
Kell-e aggódnom?
Egy hete voltam teljes laborvizsgálaton, ahol két értékem nagyon magas a TSH 6, 8 (erre már régóta szedek gyógyszert) , és a Kreatin-foszkokináz...
szív "görcsölés"?
Tisztelt Doktor úr/nő! Ma délután hirtelen görcsölni kezdett a szívem, a bal fülem mögött a nyakam fájni kezdett, és a vállam, lapocka rész...
Szívzűrök?!
Tisztelt Dr.Úr/Hölgy. Mostanában nagyon fáradékony vagyok és úgy érzem napokat tudnék aludni.Gyerek koromban elég beteges voltam és az édesanyám...
Milyen szívbetegségre utalhat?
Tisztelt Doktornő/Úr! A szívem szúr, és nyomást is érzek, időnként félreüt.Nem csak terhelésre. Terhelésre nehezen kapok levegőt. Holter ekg...