Mitrális prolapszus, glükóz intolerancia, tachycardia

Tisztelt Doktor úr/nő! Szapora szívverés, idegesség miatt fordultam kardiológushoz. 80-90 közötti pulzusokat mértem, és ideges voltam. Egyébként nagyon stresszes időszakom volt. 6 évvel ezelőtt mitrális prolapsust állapítottak meg nálam, mellyel nem voltak panaszaim. 158 cm, 65 kg vagyok. Az EKG leletem: kp. fejlett, cort: tachycardiás szívhangok, norm, szívhatárok, pulmo: pangás nincs, RR: 160/80 Hgmm, P: 110/min EKG: s. ritm. PQ 0.14, V2-6 t lapos poz, ST isoelektromos, tekintettel a tachycardiás epizódokra, a röv. átvez. időre, mitr. prolaps-ra, tartósan 5 mg Concor adása. Ezután vérvétel, szív uh, 24 órás Holter. 2 hétig szedtem a concort, 60 körüli pulzusokat mértem, nem éreztem jól magam, lecsökkentettem fél szemre, majd elhagytam a concort, így most 130/65, 75 pulzusokat mérek. Később megjött a vérvétel leletem is, amin szérum vas 9, 2, HGB 116, Koleszterin 5, 5, TSH 1, 10. (Tizenkét éve szedek euthyrox 75-öt.) . A holter felhelyezésekor 2 napja nagyon erős menzeszem volt, (darabos vérzés) , ami gondolom fokozta az amúgy is vérszegény állapotomat. Nőgyógy. kivizsgálásom folyamatban van. Szív Uh: Bkdd: 48 ds: 30 EF: 68% ivs: 10/13 hf: 11/13 bp: 51x44 MRj: 19x14 jp: 43x32 TRj: 17x7 min tömegesebb mitr. billentyű, kis, kora szisztolés mitr. prolapsus. Jelzett echodensebb ao. bill. de vítium nincs. D Vmax: 1, 1 E/A: 0, 77/0, 51 MRpV: 2, 73 VTI: 111, 1 TRpV: 0, 7 VTI: 20, 9, Holter 16 órás reg. Össz QRS 112400 nappali HR 94 éjszaka 88 SVES: (szingli) 1311, VES 2, ST eltérés nincs, hyperkinetikus keringés EKG jelei. Elmentem tegnapi napon terheléses cukorvizsg-ra is, mert 6 éve terhességi diabéteszes voltam, eredmények: éhgy: 5, 6, 60 perces: 9, 4 (75 g cukrot ittam) , 120 perces: 7, 9. Aggódom az egészségem miatt, egyébként 5 éve nem voltam kivizsgáláson. Nem tudom jól tettem -e, hogy elhagytam a concort? Jelenleg annyi tünetem van, hogy feszült vagyok ezek miatt a dolgok miatt és gyakran szédülok. Háziorvoshoz jövő héten megyek. Kell kezelni ezt a vércukor eltérést? Köszönettel J

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza tachycardia témában


Kérdés: 2013. január 17., 13:05; Megválaszolva: 2013. január 19., 18:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Normális vérnyomás, magas pulzus
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy hónapok óta elég sűrűn érzem azt, hogy gyorsan ver a szívem, olyankor rosszul is vagyok. Elmentem a...
Magas pulzusszám
T. Doktornő/Doktor úr! Az ébredés utáni pulzusszámom évek óta magas 120-170 között mozog. Pajzsmirigy problémám nincs. Pár hete kaptam...
Supraventricularis Tachycardia?
Tisztelt Doktornő / Úr! 3 évvel ezelőtt kezdődött problémám kapcsán kérném a véleményét. Egy meleg nyári napon fűnyírás közben...
Mi bajom lehet?
Jó napot! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy tanácsot adjon nekem! Nem tudom, mi bajom lehet és az orvosok sem találnak semmit! . Elég...
Tachycardia
Tisztel Doktor Nő/Úr, szinte állandó tachycardiában (90/min fr alá szinte soha nem megy) szenvedek inmáron több hónapja. 1990-ben ASD II...