Tachycardia

Tisztel Doktor Nő/Úr, szinte állandó tachycardiában (90/min fr alá szinte soha nem megy) szenvedek inmáron több hónapja. 1990-ben ASD II szívműtetem volt és azóta is szedek valamilyen ritmusszabályó gyógyszert. Jelenleg 3*50 mg Betaloc és 2*5mg Procoralan tablettát. Az utolsó EKG-n negatív T hullámok, valamint enyhén emelkedett QT szakasz látható már, korábban csak a neg T hullámok voltak jellemzőek 1-2 ES-val. A fentieken kívül diagnosztizált IR és PCOS van, amire 3*850 mg Metformin 1A Pharmat szedek, illetve asztmám is van, amire 10mg Eonicot valamint 160microg Alvescot szedek. Nem érzem jól magam, de a házi orvosom nem tesz semmit, mondván ezek nem veszélyesek rám nézve, csak kellemetlen. A súlyommal is problémák vannak, de terhelésre lassan elviselhetetlenné válik a tachycardiám. Éjszakánként is felkelek, hogy őrületes iramban száguldozik a szívem és a fülemben dobog, szinte ki akarja szakítani a dobhártyámat. Fáradékony és kialvatlan vagyok. Egyre többször veszem észre, hogy óriásiakat dobbant a szívem. Az életem jelenleg teljesen kiegyensúlyozott. A területi kardiológia szakrendelés nálunk egy vicc. Tudnának esetleg ajánlani valami megoldást vagy tényleg el kell fogadnom, hogy minden ártalmatlan és így kell, hogy éljek? Válaszukat köszönve, tisztelettel, Patalenszky Ibolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza tachycardia témában

Kedves Ibolya, kérjen beutalót és időpontot az Önhöz közeli orvosi egyetem ritmuszavar ambulanciájára, az ön által szedett gyógyszereknek hatásosabbnak kellene lenniük. Esetleg speciális vizsgálatokkal kideríthető, hogy miért nem ver lassabban a szíve. Az asztma is ronthatja az Ön állapotát, a tüdőgondozóval is meg lehet beszélni, hogy van-e még lehetőség az asztma gyógyszerek optimalizálására. Úgy gondolom, hogy nem kell beletörődnie az állapotában, bizonyára lehet segíteni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 11., 16:00; Megválaszolva: 2012. október 14., 20:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Normális vérnyomás, magas pulzus
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy hónapok óta elég sűrűn érzem azt, hogy gyorsan ver a szívem, olyankor rosszul is vagyok. Elmentem a...
Magas pulzusszám
T. Doktornő/Doktor úr! Az ébredés utáni pulzusszámom évek óta magas 120-170 között mozog. Pajzsmirigy problémám nincs. Pár hete kaptam...
Supraventricularis Tachycardia?
Tisztelt Doktornő / Úr! 3 évvel ezelőtt kezdődött problémám kapcsán kérném a véleményét. Egy meleg nyári napon fűnyírás közben...
Mi bajom lehet?
Jó napot! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy tanácsot adjon nekem! Nem tudom, mi bajom lehet és az orvosok sem találnak semmit! . Elég...
Mitrális prolapszus, glükóz...
Tisztelt Doktor úr/nő! Szapora szívverés, idegesség miatt fordultam kardiológushoz. 80-90 közötti pulzusokat mértem, és ideges voltam. Egyébként...