• Bal oldali mellkasi szúrás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy már jó párszor előfordult, bal mellemnél,bal bordáimnál,bal mellem alatt,a szegycsontomnál és a melleim fölötti részen kereszbe enyhe fájást vagy szúrást éreztem. A bal karom is szokott fájni, a nyakam is elől és oldalt, az alsó állkapcsom illetve a fülem is. De ezek mind elviselhető fájdalmak úgymond. A hátam lapockám hónapok óta fáj,most voltam nyaki MR vizsgálaton,enyhe kopás de semmi komoly. Készült tavaly ősz óta szamtalan nyugalmi ekg,ami semmit nem mutatott.December elején készült egy szív uh,ott is jó minden elméletileg, majd januárban vagy februárban pedig egy terheléses ekg.ott igazából nem volt különösebb gond,csak annyi hogy nagyon izgultam,betalocot nem vettem be és 133 volt azt hiszem a nyugalmi pulzusom. De rosszul nem voltam azt tudom. Annyit mondott a Főorvos Úr, hogy emeljem meg a betalocot,de mindtam neki hogy nem szeretném,mivel van olyan,hogy 70 körüli a pulzusom. A vérnyomásom ki szokott ugrani olykor,volt hogy 160as értékkel mentem az ügyeletre, de nem táláltak akkor sem semmit. Szokott lenni tarkó táji fejfájásom és gyomrszáj fájás is,a mellem alatt végig. Rumatológusnál,masszőrnél,belgyógyászaton, szemészeten is,gasztron.fülészete járok pszihiáterhez és pszihológushoz is! Viszont félek, hogy ezek a tünetek nem a szorongás miatt vannak. Volt olyan is sokszor,hogy olya mintha nem tudnék mély levegőt venni vagy olyan is,hogy kicsit gyorsabban vettem a levegőt. Sokszor tényleg nem tudom mit tegyek. Sajnos már orvoshoz sem merek elmenni,mert félek,hogy hülyének néznek, mint ahogy ez már elő is fordult. Miden orvos a pánikra,szorongasra és a depresszióra fogja a tüneteket. Édesanyámnak már 2 infarktusa volt. Az utolsó 2018.03.15-én. Ő azt mondja,olyan volt mintha egy satu közé lett volna beszorítva. Barátnőm apja napokkal előtte fáradt volt és mikor jött a baj,alig tudta felemelni a bal kezét és levegőt is alig kapott. Gondolja hogy felismerhetők lesznek a tünetek? Tényleg tünet együttesek vannak ilyenkor?

        Dr. Molnár Dóra válasza a tachycardia témában

        Kedves Kérdező! Először is nyugodjon meg, a leírtak és kollégák vizsgálati eredményei alapján nem fenyegeti Önt szívinfarktus. A stressz hatására a pulzus felmehet, de ez lecsökken normál értékre a feszültséget okozó szituáció megszűnésével, ezért igaza van, emiatt nem biztos, hogy tartósan nagyobb adag gyógyszert kellene szedni. Higgye el, ha súlyos betegségre utaló tünetei lesznek fel fogja ismerni. Javasolt rendszeres könnyű-közepes sport is, segíthet a feszültség csökkentésben és jótékony egyéb egészségügyi hatásai is vannak. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. április 09., 14:51; Megválaszolva: 2019. április 15., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: