Szívzűrök?!

Tisztelt Dr.Úr/Hölgy. Mostanában nagyon fáradékony vagyok és úgy érzem napokat tudnék aludni.Gyerek koromban elég beteges voltam és az édesanyám mesélte hogy a szívemmel is voltak zűrök (szívzörej és/vagy lyuk a szívemen) . Mostanra rendszeres fejfájásom van (migrén) amit vizsgáltak MR, labor, szemészet, röntgen, EEG stb..Szervi elváltozást nem tapasztaltak.Nem bírom a nagy meleget viszont a hideget sem.Pár km. kerekezés után is kapkodom a levegőt (nagyon kiizzadok) és úgy el fáradok hogy utána végig tudnám aludni az egész napot.Én arra gondoltam hogy talán meghűltem és ezért nem kapok rendesen levegőt mert elég sokszor fáj a hátam és a mellkasom is.Lehet hogy valami baj van a szívemmel? Érdemes lenne kardiológiára mennem? Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Szanyi Andrea válasza mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező!

Javaslom kardiológiai vizsgálatát. A leírtakból nem derül ki, hogy pontosan milyen eltérést találtak gyermekkorában, próbálja megkeresni a régi orvosi dokumentációt, de ettől függetlenül is a kardiológiai kivizsgálás a panaszai alapján indokolt.

Kérdés: 2012. november 21., 18:51; Megválaszolva: 2012. november 24., 18:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasi fájdalom
Jó napot! Problémám a következő: 2021.12.01- én felvettem a 3. mrns oltásomat, rá 3 hétre elkezdett a mellkasom szúrni, illetve markolo...
Kell-e aggódnom?
Egy hete voltam teljes laborvizsgálaton, ahol két értékem nagyon magas a TSH 6, 8 (erre már régóta szedek gyógyszert) , és a Kreatin-foszkokináz...
Szorító szívfájdalom - egyéb...
Kedves Doktor Úr/Nő, kb. egy hete rendszeresen visszatérő, enyhén szúró mellkasi fájdalmaim voltak bal oldalt, időnként a bal karom zsibbasztó...
szív "görcsölés"?
Tisztelt Doktor úr/nő! Ma délután hirtelen görcsölni kezdett a szívem, a bal fülem mögött a nyakam fájni kezdett, és a vállam, lapocka rész...
Milyen szívbetegségre utalhat?
Tisztelt Doktornő/Úr! A szívem szúr, és nyomást is érzek, időnként félreüt.Nem csak terhelésre. Terhelésre nehezen kapok levegőt. Holter ekg...