Milyen szívbetegségre utalhat?

Tisztelt Doktornő/Úr! A szívem szúr, és nyomást is érzek, időnként félreüt.Nem csak terhelésre. Terhelésre nehezen kapok levegőt. Holter ekg 2010: A szívfrekvencia maximuma 170/min, a minimuma 50/min volt. Kritikus bradycardiát nem regisztráltunk. A vizsgálat során nem sok SVES, -1 VES ill. 4 ütésből álló kamrai couplet /panaszt okozott/ tevékenység volt detectálható. Myocardialis ischaemiat jelző ST depresszio nem volt regisztrálható. Echo 2012.11.12: Fiziologiás méretű szívüregek. A mellső mitralis billentyű megvastagodott, kissé prolabál.Jelzett MI. Jó szisztolo-diasztolés bal kamra funkció. A kamrafal nem hypertrophizált.Falmozgás zavar, percardiális folyadék, kóros intracardiális képlet nem látható. Kérdésem: Mennyire súlyos? nem súlyosbítja-e élénkítő gyógyszer (Abilify, naponta egy fél) szedése?

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező! A leírt lelet alapján a szív ultrahang nem mutatott kórosat. A 2010-es Holter leletben néhány nem sorba rendezett ütés (extraszisztolé) volt, de ezeket nem ítélte veszélyesnek a vizsgáló. Az extraszisztolék nem sorban érkező ütések, melyek után igyekszik a szív ismét rendes ritmusban verni, ez néha rövid szünet után lehetséges, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Többféle extraszisztolé van, de ez a probléma azonban gyakran nem igényel speciális kezelést.

Koffein fogyasztás kerülése javasolt.

Érdemes esetleg valamelyik recept nélkül kapható magnézium készítménnyel próbálkozni, a ritmuszavar gyakoriságát csökkentheti. Az alkalmazási előírás utasítása szerint szedje!

Az élénkítő szerek az extraszisztolék számát növelhetik. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 12., 13:25 ;Megválaszolva: 2012. november 15., 22:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasi fájdalom
Jó napot! Problémám a következő: 2021.12.01- én felvettem a 3. mrns oltásomat, rá 3 hétre elkezdett a mellkasom szúrni, illetve markolo...
Kell-e aggódnom?
Egy hete voltam teljes laborvizsgálaton, ahol két értékem nagyon magas a TSH 6, 8 (erre már régóta szedek gyógyszert) , és a Kreatin-foszkokináz...
Szorító szívfájdalom - egyéb...
Kedves Doktor Úr/Nő, kb. egy hete rendszeresen visszatérő, enyhén szúró mellkasi fájdalmaim voltak bal oldalt, időnként a bal karom zsibbasztó...
szív "görcsölés"?
Tisztelt Doktor úr/nő! Ma délután hirtelen görcsölni kezdett a szívem, a bal fülem mögött a nyakam fájni kezdett, és a vállam, lapocka rész...
Szívzűrök?!
Tisztelt Dr.Úr/Hölgy. Mostanában nagyon fáradékony vagyok és úgy érzem napokat tudnék aludni.Gyerek koromban elég beteges voltam és az édesanyám...