Tüneteim /talán szívprobléma/

A szívem dobogása néha kellemetlen, de nem fájdalmas. Elég sokszor érzem mostanában. Ritkán iszok kávét, de ha iszom, akkor ez az érzés szinte mindig jelentkezik. Kávé fogyasztás után erősödik az érzés és további érzéseim vannak: a nyaki ütő ereimet érzem/mintha valaki fogná őket/, ezt követően mintha légszomjam volna. Ritkán, de éreztem olyat is mintha egy picit szúrt volna a mellkasom, volt olyan 1 alkalommal, mintha hátba vágtak volna a vállam magasságában egy lapáttal, ez az érzés 15-30 percig tartott. Volt olyan érzésem, hogy a bal oldalamon a mellkasomtól a nyakamig lévő talán eret folyamatosan éreztem kb.5-10 perc. Nem régiben arra figyeltem fel 2-3 hónapja, hogy reggel az ágyból való ki kelésnél fáj a talpam, ami pár lépést követően elmúlik. 1, 5 éve volt rutin EKG vizsgálatom, akkor infarktust jelzett a gép, semmi bajom nem volt, válasz: fiatal szervezet produkál ilyet. Nem érzem nagy problémának a bajom, de szeretném tudni, hogy mi okozhatja, súlyosbodhat-e?

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező, vizsgálat nélkül nem megmondható, hogy súlyosbodhat-e az állapota. A panaszai tisztázására kardiológiai vizsgálat, lábfájása miatt ortopédiai vizsgálat javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 11., 15:42 ;Megválaszolva: 2012. november 13., 21:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasi fájdalom
Jó napot! Problémám a következő: 2021.12.01- én felvettem a 3. mrns oltásomat, rá 3 hétre elkezdett a mellkasom szúrni, illetve markolo...
Kell-e aggódnom?
Egy hete voltam teljes laborvizsgálaton, ahol két értékem nagyon magas a TSH 6, 8 (erre már régóta szedek gyógyszert) , és a Kreatin-foszkokináz...
Szorító szívfájdalom - egyéb...
Kedves Doktor Úr/Nő, kb. egy hete rendszeresen visszatérő, enyhén szúró mellkasi fájdalmaim voltak bal oldalt, időnként a bal karom zsibbasztó...
szív "görcsölés"?
Tisztelt Doktor úr/nő! Ma délután hirtelen görcsölni kezdett a szívem, a bal fülem mögött a nyakam fájni kezdett, és a vállam, lapocka rész...
Szívzűrök?!
Tisztelt Dr.Úr/Hölgy. Mostanában nagyon fáradékony vagyok és úgy érzem napokat tudnék aludni.Gyerek koromban elég beteges voltam és az édesanyám...