Mit javasolnak magas koleszterin értékeknél?

Mit javasolnak e magas koleszterin értékeknél? Koleszterin 8, 1 mmol/L * 2, 8 - 5, 2 Trigliceridek 2, 89 mmol/L * 0, 65 - 1, 85 HDL koleszterin 1, 07 mmol/L 0, 92 - 2, 07 LDL koleszterin 6, 33 mmol/L * 0, 00 - 3, 30:

Dr. Tomonkó Magdolna válasza magas koleszterin témában

Kedves Kérdező! A koleszterinszegény diéta (zsíros húsok, szalonna, tepertő, vaj, tejszín kerülése) mindenképpen tartandó, emellett oliva olaj használata főzéshez és salátákhoz ajánlott, a halhús és baromfihús fogyasztását kell előnyben részesíteni. A napi mozgásmennyiséget is emelni kell. Ha mindezek nem vezetnek a koleszterin szint jelentős csökkenéséhez, gyógyszeres kezelést kell bevezetni. Üdv: dr Tomonkó magdolan

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2012. november 13.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Koleszterin szint, jó és rossz...
Tisztelt Címzett! Kérdésem a koleszterin szintemmel kapcsolatos, ami a következő a labor leletem szerint: Se koleszterin: 7,3 mmol/l (Referencia értékek: 2,8...
Magas koleszterinszint kezelése
Kedves Doktornő! 41 éves vagyok. Nincs túlsúlyom és egészséges életmódot élek, nem eszem zsíros ételeket, káros szenvedélyem nincs. A koleszterinszintem...
Mennyire veszélyes a meszes plakk?
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Néhány alkalommal átmeneti látás kimaradásom volt, mely a bal szememet érintette. A CT vizsgálat szerint a carotis...
Teljes vérkép
Tisztelt Hölgyem/Uram! A teljes vérkép eredményében az alábbi csillaggal jelölt értékek vannak: GPT 53U/L (0-45) Gamma GT 61U/L (11-50) Húgysav 450 umol/L 208...
MONO és Reticulocyta jóval alacsonyabb...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Rutin vérvizsgálatom eredményét a háziorvos megnézte és csak a kicsit magas koleszterin szintre hívta fel a figyelmemet. A lapon...
Laboreredmény: jelent valamit?
Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném a kérni a laboreredményeimmel kapcsolatban. A következőkben mutatható ki eltérés: RBC: 4.03 HEMATOKRIT: 0.36...