Szívproblémák2

Tisztelt Doktornő! Előző levelemre válaszát köszönöm! Sajnos érdemben nem sokat sikerült azóta előbbre jutnom, a szívdobogásérzés, ütéskihagyás érzése azóta is megvan, a Holter vizsgálat eredménye a következő lett: 78004 szívütésből 507 kamrai és 373 pitvari SVES-t találtak, egyéb hosszabb, más jellegű ritmuszavar nem igazolódott (bár a monitirizálás alatt a "felriadós" éjszakai rosszullét elmaradt) . A vizsgálat alatt sok artefaktum volt látható. Minimum pulzus 34/min éjszaka 3: 30-kor átmenetileg, a max. 129/min lépcsőzés közben sinus tachycardia jelekkel. Átlag pulzus 62/perc. Azóta MagneB6-ot szedek, napi 4*48mg-ot, ez valamennyit segít, de azért így is érzem naponta többször rövid időre. Gyógyszert nem kaptam, igazából magyarázatot sem, hogy mi okozhatja. Ez nagyon idegesít, kérem segítsen Nekem: milyen eredetű lehet ez a ritmuszavar? A vérvételi leletem teljesen negatív! Gondolkodom egy privát orvos felkeresésén, Ön szerint milyen vizsgálat elvégzése lenne fontos? Ismételt Holter, szívultrahang, esetleg mindkettő? Gyógyszereim közül kettőn is szerepel ez mellékhatásként, ez is okozhatja? Most sikerült fogynom 5kilót, nekem már ez is eredmény, de most félek a tornától, nehogy megálljon a szívem! SEGÍTSÉGÉT KÖSZÖNÖM!

Dr. Molnár Dóra válasza szívproblémák témában

Kedves Kérdező! Gratulálok a fogyáshoz:) A panaszai hátterében a leírt extraszisztolék állhatnak, ebből lehet több vagy kevesebb, változó időbeli eloszlásban, és nem biztos, hogy mindig megérzi. Bizonyos esetben a vizelethajtót tartalmazó gyógyszerek is fokozhatják a ritmuszavarra való hajlamot, lehet, hogy a vizelethajtó nélküli vérnyomáscsökkentő gyógyszert kellene megpróbálni. Ezt beszélje meg a családi orvossal. Ebben az esetben valószínűleg a kálium és a magnézium pótlás is elhagyható lesz. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 05., 08:48; Megválaszolva: 2012. november 05., 22:38
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
kardiologiai gondom van.
Voltam Kardiologusnál és a következőt állapitota meg a szívultrahanr után. Mirtalis billenlyüenyhén megvastagodott és a bal pitvarban prolabál.Loc....
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás