bal pitvar nagyobbodás

Tisztelt Doktor nő! Egy héten belül 2 szer voltam szìv ultrahangon, két különböző orvosnál, két különböző készülék is volt. Az első esetben a bal pitvar mérete 46, a vélemény szerint ez tág. A vizsgálat egy ki méretű készülékkel történt. Egy hétre rá a kòrházban végezte a vizsgálatot a kardiològus egy 2D géppel. Ott az szerepelt, hogy bal pitvar: 17 ml/m2 és hogy normál tág üregek. Direkt rákérdeztem a bal pitvarra, azt mondta, hogy teljesen norm. méretű a paraméter alapján. Akkor most kinek higyjek? Nem akarok egy 3. hoz is elmenni. Nem lehet, hogy vmelyik tìpusù gép nem olyan megbìzhatò ezen a téren? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza bal pitvar mérete témában

Kedves Kérdező! A mérés technikájában van a különbség, ami nem készülék függő. A második mérés a pontosabb. Eszerint nem nagyobb a pitvar mérete. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 17., 22:39; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 19:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Hirtelen szívleállás