Extrasystole

Tisztelt Doktorur/Doktornö! Sajnos kb. 1 eve (mint kimutatott) pszihes problemakkal küzdök, amelyek a testemre is kihatnak. Nagyon aggodtam, mert egy idöben rengeteg extrasystole-m volt, volt hogy nem csak 1-1 nagy dobbanas hanem 10-15 masodpercig eltarto "roham", ezert csinaltattam egy 24 oras holter vizsgalatot, es mint kiderült "csak" extrasystolek allnak a hatterben, csak van olyan hogy egymas utan 8-10-15 felgyorsult felreütes is van. A Doktornö magnezium kurat javasolt, beta blokkoloval is probalkoztam, de nem segitett, elhataroztam hogy fejben teszek rendet.Ez ugy gondolom nagyreszben sikerült is, nyugodtabb voltam, nem stresszeltem annyit, a celokra koncentraltam. Ugy tünt jobb is lesz, viszont ma nagyon megijedtem, teljesen nyugodt voltam es egyik pillanatrol a masikra orankent kb. 25-30 extram volt, volt hogy percekig rossz erzesem volt. Azota mar jobb a helyzet, de igazabol arra vagyok kivancsi, hogy ez lehet szamomra veszelyes? Ha pitvarfibrillaciorol lenne szo, akkor 24 oras holter + sziv UH + EKG alapjan megmondtak volna? Regebben sportoltam, most probalok megint mozogni legalabb 20-30 percet naponta, mert nagyon kellemetlen ez az egesz helyzet. Hetvegente szoktam alkoholt inni, lehet ezt is be kellene szüntetnem. Ön mit gondol, veszelyes dologrol van szo, vagy ez meeg mindig az artalmatlan jelenseg kategoriaba tartozik? Marcius ota nem dohanyzom, a vernyomasom tökeletes, a pulzusom altalaban 80 körül mozog. Köszönöm szepen a valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extrasystole témában

Kedves Kérdező! Az asztmások hajlamosabbak a ritmuszavarra, de ezek az extraütések még nem a veszélyes kategóriába tartoznak a leírás alapján. A pitvarfibrilláció nagyon ritka ebben a korban, valószínűleg ez már kiderült volna az eddigi vizsgálatokkal. A sportolás nagyon jó ötlet, ezzel tud a legtöbbet tenni az egészségéért. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 17., 18:52; Megválaszolva: 2012. szeptember 18., 21:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.
Pulzusnyomás
Tisztelt Doktornő, két különböző intézményben végzett echocardiografias vizsgálat alapján is hyperkinetikus keringést állapítottak meg nálam...
AstraZeneca Covid oltás kérdés /...
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Volt egy foggyulladásom ami miatt ki kellett húzni (2021.03.23-án) az egyik bal alsó örlőfogamat. Ez már egy hosszú...